Min støtte til Magnus Carlsen i en tøff tid

Det er krise i den norske sjakkleiren. Magnus Carlsen har blitt så dårlig. Han gjorde det faktisk grisedårlig i OL og har hatt nok en dårlig dag i Bilbao i dag.Magnus Carlsen har drevet med sjakk siden han var knøttliten, og hele familien satsa alt på hans sjakktalent da han var rundt 13. Fyren har altså gjennomlevd hele ungdomstida si i svarthvitt, med faren tre meter unna og en gal russisk sjakktrener et sjakkbrett unna. Han har sikkert hatt en vilt inspirerende pubertet, et fantastisk ungdommelig miljø å henge i, opplevd veldig kule ungdomsting hele veien, hatt masse kjærester, masse venner, rett og slett et liv.

Men så dukka Liv Tylor og G-star opp. Magnus ble modell og fikk henge med ei kul dame. Kanskje hans pepitarutete sjel fikk et lite oppsving (fyren kunne blitt en fyr som bare kunne beskrives med sitater fra en Kine Hellebust-sang, ikke glem det). Han har anlagt bart, drukket alkohol, hengt med Liv, gjort ungdomsting, kanskje klint litt. Om fyren har hatt seg vet jeg ikke, men jeg håper det.

Så la han nå være grisedårlig i sjakk (sett i Magnus Carlsen-perspektiv) ei lita stund. Årets 1. mai-parole (hvis ikke 1. mai hadde vært over) er Ja til mer fritid for Magnus Carlsen. Amen.

<3 Mag