Shabby Fredag: Skrekkhistorier fra virkeligheten

Sorry, altså. Jeg skal ikke ditche interiørbloggerne helt for de rosa. Det kan være litt slitsomt når det bare er Dagbladet som bryr seg. Og det dukker jo stadig opp noe gøy. Så jeg tar en Shabby Fredag igjen, bare for gamle dagers skyld.

I dagens Shabby Fredag besøker jeg Frøken Jægers hus. Frøken Jæger, hun er faktisk i ferd med å gifte seg  og bli en Fru en av Ylvis-brødrene. Man skulle tro at det ga henne en viss god smak og humoristisk sans. Men jeg tenker at…nei.

Frøken Jæger, hun driver og restaurerer et hus fra 1800-tallet. Kanskje sammen med herr en av Ylvis-brødrene. Men det er bare det, at hun ikke helt har fått med seg det der med 2011 og at restaurering ikke betyr at huset må fylles av eldgamle ting. Her er det derfor ganske så mye gammelt på rare plasser – Jeg kan jo for eksempel nevne monokler og lommeur og parafinlamper og Jesus i vinduet og noe som vinner om…ja, hm, rakved på veggen og noen sammenbrettede laken under stuebordet og 2 * Petra Prøvedukke i stua . “Noen gjenstander kommer under huden på meg” kan hun fortelle. Ja, og de kommer en del andre upassende steder også, kan jeg fortelle.

Alt i dette restaurerte huset er selvfølgelig hvitt. Most shocking. Men det kan jeg fortelle Frøken Jæger, at hvitt, det var det ikke på 1800-tallet. Så langt derifra. Jeg tror at hun hadde fått seg litt av en skrekkhistorie hvis hun skulle restaurert de fargene, gitt.

Frøken Jæger, også kjent som Helene, kan da også fortelle en skrekkhistorie eller to hvis du setter deg ned og hører etter. Den nyeste er sagaen om den røde sjeselongen. Den røde sjeselongen, den var noe Helenes tilkommende arvet fra familien. Og dermed kunne ikke de ikke kvitte seg med den, selv om den  var – skrekk og gru – rød. Ikke noe å le av det, altså. Dette var derimot et skrekkens eksempel – et eksempel på hvordan noe bare kan suge all energi ut av et rom – ja, du skjønner vel det, når alt annet er hvitt og slitt, liksom? Heldigvis, sier jeg bare. Heldigvis så kom Helene på den brilliante, geniale og veldig så originale ideen å dekke hele sofaen med hvite laken. Hva hun gjør når svigermor kommer på besøk, vites ikke. Men mulig mannen klarer å le det vekk. Hvis ikke, så skrekk og gru og fløyelssofa.

En annen skrekkhistorie du kan se nærmere på på bloggen, er den om skjenken som ble malt og gjort om til et skap med vask på badet. Den trengte SÅ mange lag med oljemaling for å bli hvit, vet du. Men det kan du lese mer om selv. Jeg har i stedet sett nærmere på juletreet. Juletreet, det er liksom HC Andersen. Det er vel innlysende. Og det står faktisk på en striesekk. Striesekken ble kjøpt på Ebay det året Helene bare MÅTTE ha den. Flaks for juletreet og HC at Ebay kunne hjelpe, ellers kunne nok dette også blitt en skrekkhistorie. Men jeg må bare si, at jeg blir bittelitt trist av slike juletrær. Det er sikkert bare meg og furumøblene mine, altså. Men, ja, vet ikke hva jeg skal si. Anybody?

Det er i det hele tatt blitt sånn etterhvert at jeg lurer på om Helene bruker litt mye tid på å lure på hvor ting skal være. Jeg mener, hun putter en striesekk under treet og en monokkel i vinduet og en tv i skapet. Og så viser hun oss ei hylle som hun altså ikke har stylet, men som bare er et lite samlingssted for ting hun IKKE vet hvor skal være. Ja, ok. Det gir mening. Eller nei, vent. Det gjør det ikke. I den forbindelse vil jeg altså gjerne hjelpe henne. Ta det fra en retningsvill til en annen, liksom. For eksempel kan jeg anbefale henne en del av den moderne teknologien som fins i dagens samfunn. Vi har Google maps og vi har GPS. Og det hele kan samles i en smartphone eller to. Eller hva med en iPad? Og hvis det hele blir litt for lite 1800 for Frøken Jæger, så hadde de hjelpemidler på den tiden også. Kan jeg nevne globus? Eller kart og kompass?  Burde funke. Kunne funke. Har i hvert fall vist seg å ha funka før.

Vel, vel, under følger noen høydepunkter. Og hvis dere lurer, så er bildene henta fra Fru Jægers blogg. Hun har vel copyright. Surprise, surprise.

Den vinrøde sjeselongen - et skrekkens eksempel
Nok en sjokkerende avsløring - denne trengte fire lag oljemaling. FIRE, folkens.
Ehm, juletre fra 1800
Trodde du man hadde TV i et hjem fra 1800? Oh no. Ikke en gang når mannen er på den. Flaks at den kan gjemmes i et skap med gråpapir. Selv om det gjør det bittelitt vanskelig å faktisk bruke den til det tiltenkte formålet.
Jesus Christ, har hun ikke tenkt å male denne tingen i ubehandla furu??? Joda, kan jeg love. Hun har gjort det nå.

Frøken Jæger lover, lover, lover at hun ikke har stylet dette. Den hylla har bare blitt en samlingsplass for ting hun ikke helt vet hvor skal være. Til forskjell fra?