En lørdag til begjær

På en fredagspils her forleden, jeg tror det var i går, klarte en av min kolleger å si at hun syns mitt liv er så perfekt. Det syns jeg er ganske interessant. Ikke bare fordi alt hun vanligvis framhever som verdifullt, mann og barn og engelsk setter og sånn, mangler i mitt liv. Men også fordi jeg har en tendens til å være av noenlunde motsatt oppfatning.

Likevel. Det har jo skjedd at jeg har tatt feil og at kolleger faktisk har rett. Det kan jo hende at jeg faktisk har et perfekt liv og bare ikke legger merke til det, liksom. Derfor tenkte jeg det var greit å oppsummere litt. Dette er det livet mitt har bestått av denne lørdagen:

  • Jeg våkna klokka ni av at naboen banka på døra. Han lurte på om jeg hadde hatt fest i går. Nei, sa jeg. Jo, sa han. Whatever, sa jeg. Smelte igjen døra og la meg, men så kom jeg på at jeg blir så deppa av å ligge aleine i senga på lørdagsmorgenen og fryse og ikke få sove, så jeg sto opp lenge før Popquiz begynte, noe som ellers er høyst uvanlig.
  • Til frokost spiste jeg kirsebæryoghurt med noe greier på. Det har ikke sammenheng med at jeg liker det, men med at det var det eineste jeg hadde i kjøleskapet. Jeg drakk te fordi jeg ikke hadde noe kaffe, og forbanna fredagspilsen fordi jeg ikke gikk hjem som vanlig og kjøpte kaffe på veien.
  • Jeg leste ikke Aftenposten til frokost. For noen har glemt å betale abonnementet. Dessverre kan ikke noen være særlig mange andre enn meg selv. Heldigvis fins VG pluss på iPad, så jeg fikk med meg episode sju i den nervepirrende fortellinga om hva som skjer med det blodige liket til Gadafi.
  • Etter frokost la jeg meg på sofaen siden jeg hadde ekstra vondt i huet siden jeg hadde vært på fredagspils dagen før og ikke hadde drukket kaffe.
  • Jeg ligger fortsatt på sofaen. Det er fortsatt lørdag. Jeg har fortsatt ikke gjort en dritt, og jeg har fortsatt vondt i huet selv om jeg faktisk har klart å gå til butikken og kjøpe kaffe og paracet innimellom sofasessionsa. Jeg har lest en del blogger og sett en del tv-serier, men ellers ikke oppnådd noe særlig. Jo, forresten, jeg har klart å få en bulk i macen min etter at den dælja i gulvet. Forsøker å fortrenge det sammen med det faktum at jeg snart må vaske badet fordi det ikke fins noen andre her i verden som tar ansvaret for den saken.
  • Fylleangsten begynner å slippe taket. Jeg har konstatert at det sikkert ikke gjorde noe at jeg hadde en detaljert utlegning om sexlivet mitt til sjefen i går og at jeg sendte sju sms til en fyr jeg liker selv om jeg ikke fikk svar på den første en gang. Det som imidlertid er verre, er at jeg ikke har en eneste plan for kvelden og at det noen ville kalt lørdagsunderholdning er det jeg ville kalt dansemøkk som bare kan ses på bakfullsøndager.
  • Det er på tide å lage seg middag. Den består av en ostesnitzel. Jeg skulle virkelig ønske jeg kjente noen som kunne steike den, for jeg orker egentlig ikke og den blir alltid brent på feil sted før den er ferdig. Jeg vurderer ny tur til butikken for heller å kjøpe noe lavkarbo.
Jepp. Der har du det perfekte livet mitt. Ja, også har jeg shoppa litt på nett. For eksmepel denne kjolen – bare for å sikre at jeg ser bra ut neste lørdag, når cirka det samme skjer:
God lørdag, da, folkens.