Trekant på kanten

Med fare for å virke frigid, gladkristen og gammeldags: Jeg er litt skeptisk til Trekant, sesong 2.

Som singel dame på 30 har jeg lenge forsøkt på det samme som Trekant: Å gjøre sex til en flott aktivitet man kan bedrive når man har lyst, gjerne så ofte som mulig, uten at det har noe som helst med kjærlighet å gjøre. Sex er serieorgasme. Sesongens nyeste dildo. Penispumper. Intimvoksing. Burlesquedans. Det meste. Bare ikke følelser. Sex kan man ha med fremmede man drar med seg hjem fra byen. Med kompiser man ellers bare spiller Xbox med. Eller med venninner for den saks skyld. Alt er bra, lov og omtrent påkrevd. Bare ikke en orgasmeløs misjonær.

For tida er det å se en episode Trekant det samme som å lese Dagbladet: Det viktigste er om du veit hvor G-punktet ditt er, ikke om du faktisk har lyst til å bruke det til no og med hvem.Det er ikke så vågalt og annerledes at det gjør no. Som de fleste dameblader, tv-serier, har Trekants verdensbilde som forutsetning at alle vil ligge med alle og ingen kan tenke seg et liv uten minst en orgasme i uka. Så kommer framgangsmåten, værsågod. Kjøp en elektrisk vibrator, prøv en heftig stilling eller hopp opp på vaskemaskina i det sentrifugen setter inn og vips, både livet ditt og dagens aviser er garantert innhold.

Jeg tror bare ikke det er dette kidsa trenger å høre. Jeg tror de har hørt nok om Kondomeriets vareutvalg og Norge samlede sexologer. Det jeg imidlertid tror de ikke har hørt nok om, er følelser. For hva skjer egentlig med huet til en forelska gutt på 16 som ikke tør be ei jente på date av frykt for å ikke ha slikketeknikken i orden? Eller med huet til ei 23 år gammel jente som aldri har pult og tror hun er fordømt? Eller med huet til en 30-åring som stadig har orgasmer og sex med nye mennesker, men føler at livet er ganske innholdsløst likevel?

Jeg tror noen trenger å si at selv om man puler greit uten, så er ofte en sentral ingrediens i et godt sexliv nettopp følelser. Det beste forspillet er å sitte på kafe med en fyr du bare er helt gal etter og lure på om det overhode er mulig å få han med hjem. Å holde noen i hånda og kjenne at det ikke fins noen annen hånd du heller vil holde i. Eller å få ei fin tekstmelding fra en fyr du bryr deg om og tenke at kanskje, kanskje leder det til noe mer. Og det beste etterpsillet. Det beste etterpillet er å holde rundt hverandre. Snakke om ting man vanligvis ikke snakker om. Være nære og svette. Spise frokost. Tenke tilbake på ei fin natt og få kriblinger i magen, selv om det var første og siste gang. Når du opplever de tinga der, da er det ikke alltid så nøye om du oppfant en ny stilling eller hvor lenge orgasmen din varte mens det sto på. Kvelden kan ha vært vellykka for det.

Kanskje er det fordi de jeg elsker ikke elsker meg, og jeg lengter litt for mye etter en verden hvor de gjør det. Men jeg er altså litt skuffa. Det er så mange ting om sex som ikke fortelles, og jeg skulle ønske NRK faktisk tok mot til seg og fortalte dem i stedet for å skryte til VG om at de viser en orgasme på tv. Jeg skulle ønske at det var litt mer lov til å elske og litt mindre lov til å skryte. Jeg skulle ønske folk hadde lyst til å oppnå flere ting før de dør enn en serieorgasme. Og jeg skulle ønske det fantes et tv-program som fortalte deg hvordan du skulle takle ditt eget følelsesliv.

Da, nemlig. Da skulle jeg endelig ha tatt meg sammen og skaffa en innbetalingsblankett for tv-lisensen.

143 comments

 1. Ylvalia

  Sant og fint!

  Har faktisk ikke giddet å se trekant, men tenker at det er viktig og riktig å opplyse om sex for å gjøre folk i stand til å gjøre bevisste valg. Derfor er jeg veldig for programmet. Men hvis sex utelukkende skal gjøres til en teknisk øvelse, da lurer man seg selv, for følelser vil være i spill enten man hadde planlagt det eller ikke.

 2. Martha

  Veldig bra skrevet! Sånne tekniske ting finner man da alltids ut av, og dessuten finnes det info overalt! Følelser kan det være vanskeligere å finne ut av – vil veldig gjerne ha et program med fokus på følelser i stedet.

  Fin blogg du har, forresten. Hyggelig å besøke deg, og det blir nok et gjensyn 😉

 3. Maria

  FANTASTISK!!!
  Folk tror vi ikke tåler å se det her. Vi tåler det. Men vi trenger det ikke. Men det essensielle for meg er at jeg må betale for det!!! Det vil jeg ikke være nødt til!!
  FLOTT skrevet!!!

 4. Mariann

  Der satte du fint ord på den samme følelsen jeg har. Det èr også lov å ha sex fordi man er forelsket! Vi har gått fra at sex er litt tabu til at følelser er det, og ingen av delene er riktig. Sex er så mye mer enn bare en aktivitet og et tidsfordriv 🙂

 5. lime73

  Nei nå står ikke verden til påske! Hvem skulle trodd at gråbloggeren forekter sex med følelser!

  😉

 6. Elin

  Er det noe det er nok av i dagens samfunn, så er det SEX, SEX og SEX. Til og med noe av kritikken mot siste Twilight-filmen er at det ikke er en skikkelig sex-scene. Javel? Film med 11-årsgrense, og dessuten trenger ikke jeg se at folk puler på lerretet for å skjønne at de har det bra sammen.

 7. Boopsideisy

  Mener vi trenger et program som dette. Fint at det opplyses om sex, for det som undervises i skolene husker jeg som kleint og pinlig. Vurder trekant som pensum i skolen! Men ja, ta gjerne med en dæsj følelser. For sex er intimt og følelsesladet ikke bare teknikk.

 8. vargas12

  Hehehe

  http://www.vargas12.com/2011/11/nrk-sender-orgasme-i-trekant/

  Jeg må nesten le litt av deg. Du er jo kanskje den bloggeren i Norge som har skrevet side opp og side ned om frie kvinners behov for selvstendig sex. Nå har vi endelig fått et saklig program som tar sex på alvor, for ungdom og med ungdom.

  Orgasme er viktig for de fleste, det er flott at NRK tar dette problemet på alvor og faktisk gjør noe ingen andre har hatt baller til å gjøre. Så skal de få kritikk av deg, som jeg ser på som alt annet enn en rød-strømpe med høy pekefinger.

  Mange unge lurer på mangt som seksrelaterte emner, da er det bra de får den info-en fra de som kan noe om det enn, å høre det fra en rødmende lærer som har gått ut på dato.

  Magnhild, du skuffer litt med dette innlegg, jeg trodde du av alle var pro- “Trekant” fordi jeg var sikker på at du skjønte nytten av det og at de unge trenger et slikt program.

  Følelser rundt alt som har med sex å gjøre burde selvsagt vært presentert i minst et av programmene. Allikevel er program-serien et nyttig tilskudd som burde ha blitt endel av skolepensum i ungdomskolen etter min mening, og det tror jeg kommer.

  • antigirl29

   Hei. Skjønner hva du meiner. Men jeg er ikke kritisk til selvstendig sex, bare til at sex framstilles så teknisk – uten følelsesaspektet. Jeg meiner faktisk at det er bedre sjans for en bra orgasme også om man gir seg seg hen til følelsesene – om bare for den eine natta. Jeg syns det er fint at Trekant lærer ungdom om ulike former for sex, og for det liker jeg dem, men de må se på hele bildet skal det bli bra nok.

 9. John

  Veldig bra skrevet, Magnhild. Jeg er helt enig med deg. Trekant lærer unge mye om sex rent teknisk (og de skal ha skryt for det), men selve konteksten mangler fullstendig. Og den er faktisk ganske avgjørende for opplevelsen.

  Dette illustreres best med hvor utrolig pinlig det er for de stakkars programlederne når de gang på gang blir satt inn i situasjoner der de må “prøve ting”, i en situasjon som totalt strippet for ekte erotikk.

  http://bedresex.blogspot.com/2011/11/trekant-episode-1-erogene-soner-og-sann.html

 10. John

  PS: Jeg er forsåvidt veldig pro-Trekant i utgangspunktet, men det er jo fint om undervisningen er så bra som mulig, ettersom programmet blir sett av så mange.

 11. Helge

  Bra artikkel, er absolutt med på tankene dine. Trekant kunne vært et bra program, men det handler kun om å prøve alt mellom himmel og jord. At programlederne føler seg beklemt eller ikke har lyst har ikke noe å si, for alt skal prøves. Synes ikke det er god folkeopplysning. Når jeg tenker på at målgruppen er tenåringer mener jeg at programmet bommer totalt på hva de trenger å høre. Likte setningen: “For hva skjer egentlig med huet til en forelska gutt på 16 som ikke tør be ei jente på date av frykt for å ikke ha slikketeknikken i orden?” Bra skrevet!

 12. Vibeke

  Bra innlegg, Magnhild! 🙂

  Vi trenger Trekant, men jeg synes også det blir vel mye teknisk og sex kun for sex.

  Jeg har hatt mine partnere, i forhold og for natta, og selv om det er flott med one-night-spenningen er det fantastisk når man har kriblende følelser. 😉

  Info om sex er vel og bra, men ikke kun sex.

 13. Jan

  Bra skrevet (som vanlig) Magnhild!

  Dog litt uenig med deg denne gangen – ikke fordi følelser ikke er viktig, men fordi det må være lov å ha et sexopplysningsprogram som fokuserer på sex og kun sex. Det du snakker om er samliv, som er noe annet. Man kan selvsagt mene at ett og samme program burde omhandle begge deler, men strengt tatt burde heller ikke det være noe krav. Det må være greit å snakke om det ene uten det andre og motsatt. Gudene vet det er nok av det motsatte.

  “Da, nemlig. Da skulle jeg endelig ha tatt meg sammen og skaffa en innbetalingsblankett for tv-lisensen.”

  Forsiktig med å spøke med slikt – ellers har du Mo I Rana-brigaden på døra før du får sagt “lisenskontroll” 🙂

 14. ROleren

  Hei Magnhild 🙂 Er helt enig med det du sier, men husk at du ser det fra din situasjon. Min situasjon er at jeg er 20 år, er i et forhold med en jeg elsker og jeg vet hun elsker meg. Og jeg synes livet er flott. Da synes jeg at folk som oss burde få lov til å ha programmer som trekant. Sånn jeg og kjærsten kan se sammen, og lære nye ting. Er helt enig med at mange unge i dag, føler seg litt fortapt. Kan trekke en analogi til “Den homofile frigjøringen” de siste 20 årene, Man må dele opp problemet (Godta homofili) i små deler(rettigheter, likestilling, aksept etc.), for så og blåse dem skikkelig opp. Det er eneste måten å forandre menneskers normer. Dette programmet tar seg av det tekniske innen sex, de følelsesmiessige blir et annet program, en annen gang(Men det vil komme) 😉

 15. Mari

  Veldig enig i hva du skriver, men det er jo også viktig å få normalisert det å ha sex, fordi i vårt samfunn er det mer tabu enn man skulle tro.

 16. AG

  Jeg derimot er frigid.
  Jeg har virkelig prøvd å være åpen og undrende til denne serien, men finner ikke ut hva som er hensikten og hvem som er målgruppa.
  Hvis målgruppa er tenåringer, så tror jeg det er skivebom. Min sønn på 13,5 vil vel få et få et feil bilde av dette om han skal se på sånt. Jeg synes det hele er flaut, så jeg er vel heller neppe målgruppa.
  Jeg synes ikke det er flaut fordi dette støter meg, men flaut fordi jeg tror det går mer på å sprenge grenser for grensenes skyld.
  Hvis dette skal være opplysende og lærerikt, så går man vel først på basic?
  Og hva med programlederne, det er jo mye fokus på dem og deres seksuelle preferanser. Så mye subjektiv fremfor objektiv (opplysning).

  Vi lever i et sexfiksert samfunn og det har økt såpss at jeg synes det er mer pirrende å lese om aksjekursene på Oslo børs.

  Mvh Frigida

 17. Mia

  Da jeg var tenåring syntes jeg at alle over tretti var gamle og bare tanken på at gamle folk hadde sex var “kvalmt” 😀
  Nå ser ikke jeg denne programserien, men bildet i VG av gamla med plasthanskene som skulle instruere de yngre fikk meg til å synes veldig synd på den unge jenta, det må jo være MAJOR turnoff med gamle folk som liksom skal lære opp de unge….hjelp!
  Tror jeg ikke hadde orket å tenke på sex engang etter noe sånt……
  De fleste unge finner ut det de vil vite. Mye er mentalt og da er det bedre å lese noe opphissende som en beskrivelse i en “dameroman” eller type Cupido… må man ha bilder ville jeg faktisk heller sett på noe som var mer estetisk. Ekle bilder i hodet er ikke bra! Som sagt TURN OFF….

 18. Maria

  Jøss, du er flink å ordlegge deg, og får frem det du mener på en ypperlig måte. Kunne ikke vært mer enig, samfunnet er i ferd med å bli ødelagt av all sex-fokuset. Heldigvis er det noen gammeldagse sjeler igjen, da er det håp for sånne som meg og, som får panikk av den konstante fokuseringen på sex, sex og atter sex.

  Stå på!

 19. Bob

  Er vel mange programmer som handler om kjæresterier og samliv? Hva med “Bonderomantikk”? “Ungkaren”? “Norge i dag”? “Midt i smørøyet”? Må vel være greit at noen programm handler om teknikk og utstyr også…?

 20. Bjakmar

  Herregud, verdens lammeste påskudd for å rettferdiggjøre at man ikke betaler tv-lisensen. Hvorfor må du kommentere noe som du tydelighvis aldri ser på eller bryr deg noe om? Ellers minner dette mye om noe en selvopptatt fjortis kunne skrevet.

  • antigirl29

   Bare så det er sagt: Jeg har betalt tv-lisensen tidligere og jeg kommer til å gjøre det igjen, selv om jeg forsåvidt syns det er urettferdig at single betaler like mye som par. Det var bare for å sette ting på spissen og fordi jeg plutselig ikke har fått noe krav om å betale.

   Hvorfor kommenterer jeg? Jeg ser på Trekant. Jeg mener det er et viktig program. Men når det når ut til så mange ungdom, mener jeg det er på sin plass å vurdere om innholdet er bra nok. Det mener jeg altså ikke det er all den tid følelser ikke blir diskutert mer. Som blogger syns jeg også det er ok å kommentere ting som får mye oppmerksomhet i det offentlige ordskiftet, uavhengig av om jeg ville sett det ellers. Ikke alle blogger er til for å være rosa i huet.

 21. rachel

  man trenger ikke elske for å ha sex, men å ha sex med noen en elsker er for meg noe noe helt annet enn bare sex. men dette er vel noe en må oppleve for å kunne forstå, og derfor ikke noe et tv program kan formidle. jeg lengter også etter den verdenen du snakker om.

 22. Mortenen

  Hmmm…

  Bra skrevet, med noen gode skildringer, men jeg er ikke enig i det hele tatt.

  Trekant er laget for å underholde rundt, og lære bort om de tekniske, fantasiskapende og forskjellige varianter av sex.

  Hvis den 16-årige gutten, eller den 23 år gamle jenta du snakker om blir påvirket slik som du sier, er disse svake personligheter. Blir man påvirka til å tro at det handler om å prestere gjennom et tv-program, blir man garantert påvirket til å tro det samme gjennom andre medier og kanaler også. Det er som å si at skytespill og voldsfilmer påvirker folk til å bli drapsmenn. Jeg påstår at overmottakelige personer forblir overmottakelige uansett.

  Dessuten er det skaperne av programmet som bestemmer hva det skal handle om. Skulle det handlet om hvordan man takler følelsene sine, burde det i alle fall ikke hatt navnet “Trekant”. Kanskje det burde finnes et slikt program, men det bør ikke være en stor del av Trekant.

  Personlig er jeg enig i at sex er bedre når følelser er innvolvert, men det MÅ ikke være det for at man kan ha svært god sex heller.

 23. Eirin

  Jeg synes det er et bra program – det trenger ikke å handle om følelser – den konteksten tror jeg seerne selv klarer å plassere det i – Programmet viser vel mest mangfoldet av teknikker og hjelpemidler og fetisjer – og bidrar til å gjøre det mindre “farliig” og tabu. Ellers tror jeg de fleste ungdommer vil prøve seg frem uansett hva de har sett på tv – i det minste gjorde Jeg det da jeg var tenåring – og kom vel ganske raskt frem til at sex uten følelser er fullstendig bortkasta – og at god kommunikasjon er det beste trikset (+ å lære sin egen kropp å kjenne; en ting som plager meg med Trekant er at de snakker som om alt gjelder for alle – dette liker Jenter – dette liker Gutter – sånn og sånn for du orgasme – det er mye av det som ikke stemmer overens med min kropp og min erfaring!)

 24. Alex

  Jeg tror kanskje man ikke bør lære om følelser på TV?
  I min (tydeligvis) lille verden, er TV noe jeg sjeldent bruker. Og hvis jeg først skrur den på vil jeg jo ikke se på programmer som forteller meg hvordan jeg skal leve mitt liv? Være seg sex, slikkemetode, følelser etc..

  Kanskje det bare er jeg som tenker dette, men jeg vil ikke bruke mine begrensede år på denne planeten foran en TV som forteller meg hvordan jeg skal leve mitt liv.

  Jeg vil heller bruke livet til å faktisk leve, bidra konstruktivt i samfunnet og en dag sette meg ned å se tilbake på alle de årene å si: “jeg har levd, jeg har utrettet mye for min neste, og jeg har opplevd alt jeg ville.”

  Uavhengig om du trenger TV til å lære sexteknikker eller trenger følelsesmessig innhold i trekant på TV så har man bommet… Du trenger ikke TV for å bli et bedre menneske!

  A

 25. katrine

  Jeg hr runket som besatt, knullet rundt og vært “uten følelser”, er ikke så kult det asså. Får frysninger av inlegget ditt 😀 Sant sant sant!!!!! jente 22

 26. Jenny

  Om Trekant begynner å ha fokus på følelser så mister de alle de middeladrende mennene som sitter foran TV og sikler mens de napper seg i loddet. Og da blir det jo ikke så mange seere igjen.

 27. Christine

  Syntes det er bra sagt, men er litt uenig i at det tekniske kommer av seg selv. Det er følelsene som teller, selvfølgelig, men sex er en viktig del av livet til folk, uansett om det er en de elsker, eller en de bare har lyst på.

  Jenta i trekant forteller selv at hun har prøvd å få orgasme flere ganger men at det ikke funker, hverken med eller uten hjelpemidler. Hun er nok ikke den eneste som har det sånn, så jeg syntes det er bra at de fokuserer på det tekniske også, selv om de kanskje kunne terpet på at følelser er smart å ha i bildet i tillegg .

 28. Cathrine

  Fantastisk! Beste jeg har lest på lenge! Er så enig! Synes også noe av det beste med sex kan være mystikken rundt det, her ødelegger Trekant noe sentralt.

 29. lolzlol

  dette var gammeldags og figid uttalt, er du gladkristen ?!

  føleser og informasjon er ikke ekskluderende ovenfor hverandre, tullete syting.

 30. Lars

  Dessverre så er det noen vesentlige ting som mangler som vanlig. Så et program på National Geographic, eller var det Discovery Channel, for en stund tilbake hvor en amerikansk professor fortalte at de advarte studentene mot å ha sex når det ikke var kjærlighet inne i bildet. Professoren forklarte videre at hvis man ikke tok hensyn til dette, så ble det trøbbel (Noe de av oss som fortsatt har kontakt med oss selv kan bevitne). Grunnen til dette er at hver gang man har sex, så uskilles hormonet oxytocin som er en viktig faktor i skaping av de nære bånd mellom mennesker i familesammenheng. Trøbbelet begynner når kroppen automatisk utskiller oxytocin for at vi skal skape bånd, og så undertrykker vi den fordi vi egentlig ikke vil. Altså vi tukler med en naturlig respons hvor vi kan ende opp med å bli avstumpa eller ødelagt til da det virkelig gjelder. Andre situasjoner hvor dette utskilles hos kvinnen er når hun føder og ammer. Så det er tydlig at vi mennesker har en innebygd funksjon for å skape viktige og varige bånd, som for min del også viser at vi faktisk er monogame. Tankevekkende at man får servert info om ting som “butt plugs” i stedet for det som faktisk er viktig for oss. http://en.wikipedia.org/wiki/Oxytocin

 31. Cassanders

  Jeg skal ikke mistenke eller beskylde bloggeieren for å være hverken det ene eller det andre.
  (Og det er da i det minste bra at vi slipper de obligatoriske henvisningene til Salomos høysang, og ellers henvisning til gud og ekteskapethellighet, HVIS det i det hele tatt skal snakkes om sex).

  Men det kunne være intressant å høre fra alle dere som mener at det må snakkes om følelser hver gang en snakker om sex:

  ….Hvordan er det nå med følelseslivet deres når dere har sex med dere selv?

  …Plages dere av dårlig samvittighet for uforløst narcissisme? 🙂

  Cassanders
  “Beware of the man who works hard to learn something, learns it, and finds himself no wiser than before. He is full of murderous resentment of people who are ignorant without having come by their ignorance the hard way.”
  K. Vonnegut, Cat’s Cradle

 32. Layla Jane

  likte fremstillingen din, ja det er for mye kameraderi. hos alle parter, men sex seller, og nrk, har altid dreve snik reklame,vet ikke helt hvorfor jeg havnet her.søkte på en profil på sweetdate.no. som het kingtrekant ente opp her.