Er dette en mer ansvarlig nettdebatt?

I går var mitt innlegg om Aisha Shezadi og niqab publisert på Lesernes VG og Aftenposten.no. Under følger noen “høydepunkt” fra debatten. Bare sånn at dere kan dere kan bedømme selv: Har vi blitt mer ansvarlige debattanter etter 22. juli? Er vi fortsatt stolte av måten vi møter våre meningsmotstandere på? Og hvem er mest ansvarlige i diskusjonen – dere eller Aisha?

Fra Aftenposten:

 • “Det er kvalmende hvor dobbeltmoralske dagens feminister er, og hvordan de forskjellsbehandler kvinner av annet etnisk opphav”. Runeioslo, 18 liker
 • “Ansiktsdekkende muslimske plagg gir meg assosiasjoner til hettekledde Klu Klux Klan, selv om Klu Klux Klan ikke har begått så mye vold og drap som er gjort i islams navn”. C9t, 11 liker
 • “Hater innvandring, vi skal ikke tilpasse eller tillate en dritt. Forby all form for religøs tildekning av kroppen”. ole123456, 31 liker
 • “Det er asylinstituttet som konsekvent har vært misbrukt i tiår, siden lovene ble forandret ifra prinsippet om “første trygge havn” for politiske opposisjonelle, til et lotteri for kriminelle og gullgravere”. Runeioslo, 5 liker
 • “Aisha har forstått hvor lett det er å få innpass hos disse påvirkelige ungdommene, det er derfor hun har valgt denne måten å gjøre det på. Ikke vær så naivt norsk.” Vendla, 36 liker
 • “Ja man kan jo forestille seg et klassebilde av 7a paa gamlebyen skole. Samtlige i heldekkende burka. Morsamt motiv for en vittsetegning. Men fra skjemt til alvor: Det kommer en dag da islamistene ogsa vil forlange aa faa kappe hodet av alle vantro. Er det ok Maghild? Annerkjenner du deres rett til det ogsaa? Blir det ogsaa spennende, kuuult og festlig?” brozak, 25 liker
 • “Ønsker de å bruke disse maskene sine så får de reise hjem der det er akseptert. Hvem er det som ønsker å omgi seg med ransmasker og finlandshetter..?” Fingall_Olsson, 35 liker
 • “vet du hva jeg kom fram til sist jeg sjekket?  Jo, at i ‘hjemmelandet dems’ er de fullt i stand til å ta livet av hverandre, uten ‘hjelp fra vårs’.  Faktisk ‘bedre’ enn når ‘VI går ut av dems’.  Men det har du nok ikke skjønt ennå, FaceitNerd.  Eller? Og bare så det er sagt: Jeg begynte ‘å sjekke’ disse ‘foholdene’ ganske grundig en gang sent på femtitallet. Resultatetene er rett ut sagt entydige.” rmla_08, 11 liker
 • “Syns du transvestitter burde gå med niqab? Siden vi enda ikke steiner homofile i dette landet burde vel også muslimske menn gå med niqab for å ikke gjøre dem opphisset?” Frodello, 7 liker
 • “du er gammel nok til å burde vite at ‘disse’ helst ikke vil ha noen ‘debatter’.  Aller best liker de å bli stående uimotsagt.  Og, ja, det deler de sogar med mange av sine ‘nye landsmenn'” rmla_08, 7 liker
 • “Folk fra fjerne strøk skal ha alle de økonomiske fordelene ved å bo her, men når man stiller opp i niqab på skolen eller hos NAV, så har man frekkhetens nådegave ved at man ikke er villig til å ta “ulempen” ved å bo i vesten. Da må man velge, enten niqab eller å bo her, for dette hører ikke sammen selv om endel naive venstrevridde idealister hevder det motsatte” runark, 5 liker
 • “niqab, burka, chadora og andre dekkeplagg legitimerer Aishas brødres overfall på norske jenter som kler seg som “horer””. Storvesiren, 5 liker
 • “Denne kronikken bygger først og fremst på en tildels grov uforstand og mangelfull perseptuell evne” Vincente7, 3 liker

Fra min blogg via Lesernes VG:

 • “Forby burka i offentligheten i Norge. Ikke trigg mere rundt denne diskutsjonen for folk spyr.” hjkioiuygfvb
 • “HVORFOR ER DET IKKE “liker ikke” KNAPP PÅ DISSE TEITE BLOGGENE SKREVET AV DRITTUNGER?”  bnmyf
 • Neste gang Bhatti&Co skal hevde sin rett til å demonstrere utfor stortinget, skal jeg hevde min rett til å lufte mine to griser på Løvebakken samtidig. 🙂 Skal selvfølgelig ta med “piggybag”. Alex
 • “Islam er vår tids nazisme, en rasistisk intolerant ideologi forkledd som religion, som alle oppegående mennesker bør bekjempe” Tomas J
 • “Få Faenskapet ut av dette landet NÅ,dei kjeme aldrig til og inrette seg etter vårt levesett allikavel…” Vinnem
 • “Slipp spøkelsekladden fri det er vår, hvis du/dere er uenig i alt Norge å nordmenn står for så flytt til helvete hjem til burka land å kos deg med hjernevaska likesinnede, vi har ingen interesse av mohamed å alibaba så hver så snill å slutt å spre eder å galle fra den kleshaugen du går runt i.” David
 • “I Norge vil vi ikke ha noe av islam, og heller ikke av de ytre tegn paa den!!! Tilpass dere, eller flytt!” Solveig Ibsen
 • “Norge som samfunn går framover. Å gå med niqab er et voldsomt tilbakeskritt. Norge er et sivilisert samfunn – å bære niqab er barbarisk og hører middelalderen til”  Gjørild
 • “Noen som støtter Sharia og støtter de som bedriver hets mot en konvertit som anser at det er rett at konvertitten har blitt voldtatt og at hon ikke er verd noenting. Det er skremmende at noen så barbariskt kan skje i vårt samfunn og at ingen sier noe høyt da noen lufter sånne ideer men istedet vise aksept for det”
 • “Det minner meg om klagene jeg har hørt fra emo kidsa som blir mobbet fordi de kler seg jentete, har lange pannelugger osv. Flere jeg har hørt på har lekt med tanker om selvmord osv. Men er de villige til å tilpasse seg? Å endre seg slik at de IKKE blir mobbet? Nei… Og derfor har de ingen ting å klage over. De har seg selv å takke og ingen andre.” Fjornsen
 • “Jeg syns det er horete å gå kledd i niqab. Det liksom skriker ut: TA DEN AV MEG, JEG OSER AV SEX. Horeludder! De kommer til å bli overfallsvoldtatt daglig om de skal gå rundt slik.” Nora Ali
 • “Avviser du at fascisme ikke er en alternativ styreform? Det er ikke slik at demokratiet slik det praktiseres her nødvendigvis er riktig i alle sammenhenger, og det er da fullt lovlig å argumentere for andre styreformer”. (Tor I.)
 • “haha gleder meg til du å MÅ bruke Niqab, Magnhild 😀 for den dagen kommer nok fortere enn du å mange andre tror :)” the joker
 • “Da ville du vel også heiet på Adolf H under hans folkemøter på torgene i mellomkrigstidens Tyskland?? Han hadde kontroversielle meninger, som du selvfølgelig er uenig i. Men du ville syntes det var bra at han turde stå opp og rope dem ut til folket?” Bjørn
 • “Hun skulle blitt steinet i samme høl som mullah krekar! Makan til stygt menneske! Og dette er BARE AP sin feil”. Vanujan Purusothamarajan

Selv har jeg bare en kommentar igjen etter å ha forsøkt å delta i debatten på et slags saklig nivå i går: Jeg er jaggu glad ingen av disse folka reiser rundt på norske videregående skoler og snakker om det de tror på.

(Aftenposten valgte å stenge kommentarfeltet natt til tirsdag. Da var det over 200 kommentarer, de aller fleste med antiislamsk og rasistisk innhold. Jeg er glad for at nettavisene tar ansvar. Samtidig kan man jo spørre seg om det hjelper. Det fins alltid en ny sak man kan kommentere på og alltid en ny blogg. Flere burde ta til motmæle.)