Slik kler du din kroppsfasong

La oss si at du er en mannlig politiker. Da vil du sannsynligvis være en del på tv. Sjansen er også stor for at du har lyst til å se fin og trendy ut. Men pass på! Det er lett å gå i motefella og glemme at klærne også skal passe din kroppsfasong. Derfor har jeg vært så grei at jeg har laget en guide til deg. Slik ser du bra ut med akkurat din kroppsfasong. Og husk: Du blir hva du spiser!

Klestips for kålrota

Per Sandberg er ei klassisk kålrot

Den typiske kålrota er rundest over det hele, men kan også ha innslag av kanter og fordypninger. Har en noe vokset overflate og jevne fargeoverganger. Her kan man jukse litt, for eksempel ved å legge på noen ekstra skulderputer. Det gir et mer firkanta inntrykk, noe som følger moten perfekt. Klassiske plagg som er lure å bruke, er dress, skjorte og slips.

Klestips for bananen

En av de bananene vi kjenner best til, er Fabian Stang

Bananen er en litt ufordrende form, og det er nok mange med denne fasongen som har gått på en motesmell. Klassiske trekk er en lang sak som stikker ut øverst og en ellers noe buet form. En banan bør beholde klærne på, da fargen under er noe bleik. En klassisk stil med dress, skjorte og slips kan være lurt. Pass på at jakkelengden og bukselengden utjevner hverandre, så det ikke blir en ukledelig glippe på midten. Det gjør seg dårlig å vise rumpa i mediene.

Klestips for aspargesen
Aspargesen er høy og slank, men ofte med noe ujevn utvekst på toppen. Denne kan med fordel skrelles vekk for et noe slankere og renere inntrykk. Er du så heldig at du har aspargesformen, er det nok mange som er misunnelig på deg.  Dette er nemlig regnet som den mest attraktive formen blant menn. Det gjelder å utnytte det mest mulig. For eksempel ved å iføre deg perfekte plagg for mennesker med aspargesform: Dress, skjorte og slips. Husk imidlertid at du kan jukse deg til skulderbredde ved hjelp av skulderputer.

Hallgeir Langeland har en klassisk aspargesform. Knut Arild Hareide er i den eksklusive klubben av nøye utplukkede knaskerøtter.

Klestips for knaskerøtter
Knaskerøtter høres kanskje ikke så særlig maskulint ut, men dette er selve rosinen i pølsa. Eller knaskerøttene på fruktfatet, som jeg gjerne sier. De er nøye utplukket ut i fra fasong og farge, og er gjerne litt mindre og søtere enn de fleste. Med sin gulrotfasong, kler disse mennene deg perfekt på en fyllesykedag. Hva som kler dem, er litt mer usikkert, selv om mange partyhomser har gjort noen forsøk. Er du en knaskerot bør du egentlig nytes som du er. Men skal du først forsøke å kle deg, er det lurt å velge noe som gir timeglassform rundt skuldrene. Oftest er dress, skjorte og slips å foretrekke, gjerne med ekstra bruk av skulderputer. Et tynt belte anbefales imidlertid ikke.

Klestips for reddiken

Fy fasan! Jonas Gahr Støre er en perfekt reddik!

Er du en reddik, kan du gjøre som du vil. Folk vil syns du er fin uansett og vil veldig gjerne gå i dialog med deg. Det eneste du trenger å tenke på, er å ha dress, skjorte og slips.

Klestips for ei økologisk sellerirot

Erik Solheim er vårt fremste eksempel på ei økologisk sellerirot

En økologisk sellerirot er gjerne litt knudrete, med noen utstikkere her og der som egentlig bare er i veien. Er du ei sellerirot, er det typisk at du bryr deg mer om å være økologisk enn hvordan du ser ut, og det har ofte noen uheldige resultater. Likevel er du tydelig til stede og kan løfte det meste. Ei økologisk sellerirot kan med fordel konsentrere seg om å skape balanse i påkledningen. Dekk gjerne over noen ujevnheter og understrek det maskuline inntrykket ved hjelp av tilbehør som henholdsvis framhever og skjuler det du ønsker. Ellers er anbefalt påkledning dress, skjorte og slips.

Klestips for avocadoer

Bård Hoksrud er en av mange politikere med avocadoform

Avocadoer er omgitt av et lag sunt fett og har gjerne en noe knudrete look med smale skuldre og brede hofter. Selv om både ny og gammel forskning mener dette er legemliggjøringen av mandighet, er det ikke alle som er like begeistrede for denne formen. I det siste har bevisstheten rundt avocadoskader økt, og mange innser at avocadoene kan være i overkant harde og ekle. Legg derfor vekt på å få fram en myk innside. På utsiden kan du kle deg i standard dress, skjorte og slips.

Klestips for rødbeter

Bjørnar Moxnes har en rødbetfasong andre bare kan drømme om.

Rødbeter har ei klasisk rødfarge som andre fort blir smitta av. Den må kokes med skallet på, og gjerne syltes i riflete skiver. Er du rødbet, er du så heldig at du kan være tilbehør til de fleste andre. Da gjelder det å sørge for at du likevel kan markere deg litt ekstra. Puffermer, markert midje, striping og tydelige linjer kan være en ide. Du gjør også lurt i å satse på klassisk 50-tallstilbehør som dress, skjorte og slips.

Klestips for poteter

Trond Giske er en potet. Nærmere bestemt Kerss Pink.

Syns du ikke din kroppsfasong ligner på noen av de før nevnte grønnsakene? Da er sjansen stor for at du er en potet. Poteten har enormt mange ulike former, og har også enormt mange fargevariasjoner. Er du litt gammel, kan det hende du har noen utvekster. Da kan det være du bør gå for jordfarger og konsentrere deg om å plante nye poteter. Uansett er sjansen stor for at du bør gå for en klassisk påkledning, der du framhever det som er særs positivt. Et hett tips er dress, skjorte og slips.

 

148 comments

   • kristian

    De jeg kjenner som jobber/-t i klesbutikk bruker/-te frukt-/grønt-breskrivelsene stadig vekk uavhengig av kjønn…

    Festlig innlegg som så ofte uansett <3

   • Azra

    Har faktisk ikke tenkt over det men det er så sant! Neste gang jeg tenker at kroppen min er eppleformet kommer jeg til å le 🙂

    • Claud1us

     Nei, resten av artiklene er lagt opp etter samme poengløse og intellektuelt tilbakestående mal, så det er plenty med konkurranse bare du blar deg tilbake bare i denne bloggen.

   • Claud1us

    “Ja, det er liksom helt greit å kalle kvinner epler og pærer, men man ser hvor komisk det blir når man gjør det samme med menn.”

    Men nå er jo liksom kvinneformer i likhet med grønnsaker og frukt gjerne runde, mens du liksom ikke finner så mange grønnsaker som er rette og flate. Men det er vel for mye å vente at det poenget skal gå inn i rotknollen på en feminist, siden alle kjønnsforskjeller er bevis på patriarkatets grusomhet og samfunnets kjønnsperspektiv, liksom.

 1. Robert of Locksley

  Hei,du glemte å anbefale grønne strømpebukser,ballongshorts og spisshatt med fasanfjær.

 2. Tuttifrutti

  Takk for denne. Vet at mange kompiser har ventet lenge på en slik guide, det var på tide noen tok tak i dette. Vi jenter har jo vært så heldige at vi har blitt kategorisert og disgnostisert med frukt/grønnsakform hele livet, mens de stakkars gutta ikke har fått noe hjelp.

 3. Fanden

  Om ikke så lenge kommer alle menn til å måtte kle seg i muslim-type klær komplett med bønnelue, skjegg, og sandaler, og alle kvinner i burka. Det er jo retningen Europa går i, nå som alle de vestlige landene er blitt så utrolig beriket av de “flerkulturelle.”

  • Kostymeball til hverdags

   Såså . Det er kun et reaksjonært mindretall av muslimer som mener vi alle skal pålegges dette.Det er splid og ulike meninger innad i religionen om tolkning av skriftene, akkurat som det alltid har vært blandt kristne..(mine forfedre flyktet hit pga pavekirkens krig mot den protestantiske kirke).Dessuten er flerkultur bestående av folk fra en rekke land og religioner. Ikke minst fra katolske, buddhistiske,hinduistiske land, sikher, protestantiske land og folk uten en spesifikk religionsutøvelse.Ikke glem at det er noe som heter det moderne mennesket,som klarer å tenke seg å leve i fred på tvers av fotballklubbpreferanser…Et visst balansert bilde er det mulig å få øye på hvis man gidder å se.
   Hawkeye

   • Fanden

    Det var også et reaksjonært mindretall av tyskerne som var nazister, og bare se hva de greide å stelle til. Det tok en bitter frigjøringskrig av “det moderne mennesket” for å stoppe nazistenes herjinger. Det er alltid fanatikerne som er farlige, for de river den gemene hop med seg. Dessuten er det ikke buddhistene, sikhene, etc. som prøver å tvinge sin primitivisme ned strupene på folk, det er det bare muslimene som gjør. Men jeg forstå jo at det er mange som ikke vil innse dette, akkurat som førkrigsfolka som ikke så nazifaren før tyskerne banket på døra.

    • Claud1us

     Litt pessimistisk i starten der kanskje, men i bunn og grunn riktig. Av fanden skal du tydeligvis høre sannheten.

 4. Kostymeball til hverdags

  Ikke mye spenst i bekledningen blandt menn. Kun de modigste går i skjørt for menn. Det var å se på catwalken for noen år siden men de pysete gutta tør jo ingenting.
  Ikke jentene heller, her tillands. Man må til Londons sære kunstneriske utkanter eller Tokyo for å se et snev av farge på klesdraktene. Norge er beige og grå……til hverdags. Greit nok. Men det var verre i Sovjetunionen da jeg var der på ferie i 1980-årene.I tillegg lå et tungt undertrykkende åk oppå de gråkleddes skuldre der…..opp med guloransje og naturens kulører generelt.Ja til rødt,blomstrete,psykedelisk,rutete,isblått,bindi i panna,sari på tvers, prikkete, gult oransje, rosa,lange kjoler, hatter,kilt, snabelsko eller hva som enn måtte falle en stakkar innå bekle seg i.
  ” Hva ære du har på rei`a?hæhæhæ,du ser jo helt latterlig ut,hæhæhæ.Gå og ta av deg det der`a,du driiiter`
  ei ut”…
  Takk for slike komplimenter,middelmådighets-nordmann,de er så inspirerende. Not.

 5. wonderboy

  hvorfor ser det ut som nesten alle frp’s politiker er feite som griser,mens alle andre politiker ser kjempe elegant ut ??

 6. Submit

  Dette blir som å prøve å dekke over svettelukt med deodorant.

  Som om ikke verdenen er gjennomsyret av falskhet, illusjoner, overdrivelser, underdrivelser og propaganda nok fra før.

  En ting er å kle pent, en annen ting er å gi uttrykk for noe man ikke er.

 7. Hege

  Herlig! Heia deg, Magnhild! 🙂 Oppdaget bloggen din for en kort stund siden, og gleder meg over den. Takk!

 8. Claud1us

  Bloggen din er en intellektuell ødemark der nesten alle de sytete feministpostene fremstår som poengløst rabbel. Ja, menn har forskjellig kroppsform og bør kle seg deretter. Stikkord er størrelse, v-form og fedme. Tror du det er noe menn tar seg nær av, et sårt punkt lissom? Jeg er for eksempel ikke spesielt svær, men jeg har skarp v-form, så jeg unngår løse klær og kler meg sånn at v-formen kommer frem på en litt diskret måte fordi det ser bra ut. Om du finner frukt eller grønnsaksnavn på det er det bare flott, men da er ikke noen grønnsaker som ligner spesielt på en manns v-form, så derfor blir det å bruke grønnsaker som symboler i likhet med resten av bloggen din bare litt teit og meningsløst. En annen ting er at menn kanskje driter i det i større grad enn kvinner, da kvinner bryr seg mye mindre om menns utseende enn omvendt og har gjort det i alle samfunn til alle tider, og kommer til å fortsette med det samme hva du raljerer om det. Er det ikke slitsomt å ligge i krig mot virkeligheten?

  • Arne

   Amen til din kommentar om bloggens innhold, get the f*** over yourself med de totalt meningsløse kommentarene om egen V-form. Like teit og meningsløst som det du anklageer bloggen for å være!

   • Claud1us

    Det kalles et illustrerende eksempel. Det brukes for å underbygge de saklige meningene jeg nettopp kom med, noe du har til gode å bidra med. Føles det bedre for deg om jeg sier at jeg er litt småfeit og dermed ikke bruker belte og løse klær for å se bedre ut? Poenget blir det samme, men jeg regner ikke med at du greier å følge med der heller.

    • Arne

     Poenget er at jeg og sikkert alle andre her gir blanke i hva du gjør for å se bedre ut. Poenget var vel at å begynne å ramse opp grønnsakshagen for å beskrive menn som et feministisk motsvar til at kvinner “må tåle” å bli beskrevet som eple eller pærefasong er meningsløst. Ønsker man motetips for menn kan man se “queer eye for the straight guy”. Men for all del, gratulerer med fin V form!

 9. Claud1us

  “Poenget var vel at…” for å si det med Magnhild’s egne hjelpeløse ord: “Ja, det er liksom helt greit å kalle kvinner epler og pærer, men man ser hvor komisk det blir når man gjør det samme med menn.”

  Kvinnekroppen sammenlignes med frukt og grønnsaker fordi den ligner på det – menn som ikke er feite sammenlignes ikke med frukt og grønnsaker fordi de ikke ligner. Duh! Menn blir jo dessuten omtalt som epleform om de har mage hele tiden, men du finner aldri noen som syter over det, for menn er vant til å leve med mye verre ting. Eller forresten, jeg tror kanskje jeg skal furte fordi min skjønne kropp blir sammenlignet med en skarve, simpel bokstav. Noe så nedverdigende og mannsdiskriminerende! Hvorfor er det aldri noen tynne damer som hånlig blir omtalt som I-form? DET hadde vel blitt litt vel komisk.

   • Claud1us

    Vel duh, takk for linken. Saken er at satiren suger fordi den bommer på sammenligningene, ikke at det er vanskelig å se at du prøver å være satirisk.

    • selleri

     Synes du høres litt fornærmet ut… Du med din flotte gulrotform trenger vel ikke å være sur?

     • Claud1us

      Jeg er skapt som en aggresiv og nådeløs jævel for å drepe menn med dårligere gener enn meg, ødelegge ting som fungerer dårligere enn de tingene jeg kan skape selv, og bare respektere andre sterke menn som meg selv, for i fellesskapets interesse å befolke verden med bedre gener. Men det blir overkill å diskutere med damer, de er tross alt satt på jorda for å ta av seg unger og prate rør og holde på energien i de fettreservene som alle hetromenn liker så godt, ikke for å lage noe som funker eller skrive noe som er sammenhengende, noe Magnhild demonstrerer i nesten hver eneste post hun skriver. Men i de blindes land er de enøyde konger, eller dronninger i dette tilfellet, og jeg skal la henne trone i fred og sloss med noen som kan ta igjen i stedet.

      Ok, du får poeng for gulrotform. Artikkelen til Magnhild var ikke så verst heller egentlig, på tross av de mange sjangerbristene den er beskjemmet med. Den får dermed æren av å motta en svær, tjukk, pumpende rosa ståkarakter, hvis eksakte form fremdeles er egnet til å opprøre snerpete moralister. Så ikke si at jeg ikke er snill og grei en gang i blant også.

    • Mortenen

     Jeg er faktisk enig med deg. Men jeg skjønner målet til forfatteren, da. Hun er sur for å bli kalt pære hele tida, og vil ta igjen, men hadde vært litt morsommere dersom mannfolka faktisk likna på frukten eller grønnsaken du sammenliknet dem med.

     • Claud1us

      “men hadde vært litt morsommere dersom mannfolka faktisk likna på frukten eller grønnsaken du sammenliknet dem med.”

      Ikkesant? Poenget er ikke at kritikerne ikke skjønner hva hun prøver på, det er bare ikke et så veldig bra forsøk.

      “Finn en annen hvis du ikke liker det.”

      Virker som svaret ditt på de fleste konstruktive og velmente innvendinger, “gå vekk for jeg har ikke noen argumenter annet enn at jeg eier bloggen”. Det er jo intellektuelt nysgjerrig og utviklende greier.

  • Torlhild

   Damer sammenlignes faktisk med bokstaven I. Man har etter sigende epleform, pæreform, V-form (ja, på damer også, faktisk) og I-form. Og jeg synes ikke det er noe å syte over, om ukebladene trekker disse sammenligningene. Jeg er nemlig også vant til å leve med verre ting,,,, 😀

   • Claud1us

    Hurra for damer som ikke syter så mye! Ikke at de ikke går an de også, de er tross alt damer…

 10. jajaja

  Kunne jo spart dej å skrive alt det der, siden alle fasonger tydeligvis skal kle seg likt 😉

 11. Anonymous

  wtf?? økologisk?? banan? selleri? asbparges?? det er den mest idiotiske artikkelen jeg har vært borti. skal dere komme med sammenligninger så kom med noen som har litt med virkeligheten og gjøre.. hva i al verden har økologisk med form og gjøre??

  • Rayray

   Humor og ironi er noe det kan være lurt å sette seg inn i før man evt. skal drive med surfing på the world wide web.

   • Claud1us

    Er du enig i at det finnes treffende humor og humor som bommer på poengene, eller er det sånn at når noen smører ironien i centimetertykke lag over noe av det de skriver så er det automatisk bra, hevet over kritikk, og at alle som påpeker brister tydeligvis ikke har skjønt hva skribenten prøver på?

 12. Bente

  Hvor mye jeg enn kniser av innleggene dine, Magnhild, må jeg knise mer av alle de rare og tankeløse kommentarene.

  Fantastisk underholdning! 🙂

 13. Jeananas

  Mere frukt- enn grønnsaksformet her, men foretrekker dressless og synes det er teit at menn skal ligne på hverandre når de skal kle seg 😉

 14. Torlhild

  Takk for dagens gode latter! Her var det “fruktelig” mye informativt for den motebevisste mann. Dress, skjorte og slips er jo uansett et sikkerstikk. Keep up your good work! 🙂

 15. eplepære

  Haha, jeg ler. Vet ikke hva som morer meg mest; bloggen eller de hårsåre karene som ikke synes at det er morsomt i det hele tatt.