8. mars minutt for minutt

discourseGlem OL, oppkjøringa til kvinnedagen 8. mars er nå i gang. Alle bevegede kvinner gleder seg, alle desperate horekunder gruer seg. Mediene fråtser i godt stoff, og vi vet alle hva vi har i vente. Her er hva du kan forvente deg fram til 8. mars:

Dag -11:

En 20-åring med andelepper, frikort på Elipseklinikken, journalistutdanning og 50 000 trofaste blogglesere i Hong Kong har skrevet en viktig bloggpost om at feminismen har utspilt sin rolle. Syns det er så sjukt irriterende med feminister uansett. Hvorfor skal kvinner klage sånn, liksom? Hun kjenner bare snille gutter og her i Norge er alle veldig likestilte. Si at du er enig i kommmentarfeltet, og vær med i trekningen av en restylanesprut i leppa. Blogginnlegget får 385 støttende kommentarer, toppoppslag på VG og høyakademisk motinnlegg på feministbloggen Maddam.

Dag -10:

Gårsdagens svært godt leste blogginnlegg følges opp av en leder i Nettavisen om at vi ikke må være sinte på rosabloggere. Vi må huske at Nettavisen tjener veldig mye penger på dem. Innlegget deles 117 000 ganger på Faceook. Kommentarfeltet fylles sakte, men sikkert av menn som hater kvinner og kvinner som elsker dem tilbake. Alle hevder at feminismen har utspilt sin rolle. SV går ut i sosiale medier og ber om at kommentarfeltet stenges.

Dag -9:

Sandra Borch er avbildet i minimal pelsbikini på forsiden av Mann. Pelsmostandere raser. Vil ha egen parole for kvinnelige revers vilkår i 8. mars-toget.

Dag -8:

Sandra Borch er på Dagsnytt 18. Hun vil gjerne ha seg frabedt at alle kommenterer hvordan hun ser ut når hun stiller opp i media. Hun var jo bare opptatt av viktige, politisk spørsmål som pelsbøndenes vilkår. Møter Christian Tybring-Gjedde og Miley Cyrus til debatt. Alle er enige om at noen blir diskriminert. Tone Damli står utenfor studio i en kjole hun har lånt fra Paris Hilton og heier på alle.

Dag -7:

Det er parolemøte for 8. mars i Oslo. Femten mennesker fra Sykepleierforbundet, tre personer fra 8. mars-komiteen og hele Ottars samlede kriseteam har møtt opp. En Natt og Dag-journalist er også der, men det viser seg at vedkommende har gått feil: Trodde det var den topphemmelige festen til Harald Eia. Mange paroler diskuteres. Sykepleierforbundet blir til slutt enige om to hovedparoler: “Ja til likelønn” og “nei til ufrivillig deltid”. Ottar forlater møtet i protest da det viser seg at ingen støtter forslaget om å pålegge prostituerte å alltid ha på seg bobledress.

Dag -6:

Sjokkerende avsløringer om parolemøtet. 8. marskomiteen har mottatt en hemmelig donasjon fra det norske fotballandslaget for herrer. Sykepleierforbundet mener det er derfor alle forslag om strippeforbud ble nedstemt. Ottar truer med omkamp, men ingen orker å organisere den. Natt og Dag intervjuer gjester på Grei Kafé om hva de syns om fotball.

Dag -5:

Kvinnedagen får uventet støtte fra det norske smøreteamet under Vinter-OL i Sotsji. De har en buss som kan brukes under kvinnedagen i tilfelle dårlig vær. – Vær forberedt på at føret i Oslos gater kan være vanskelig å håndtere, sier bussjåføren i en kort kommentar.

Dag -4:

Kommunenes sentralforbund KS er bredt ute i mediene. Lanserer et forslag om regulert feiringstid for kvinnedagen: Skal bare gjennomføres i arbeidstida. Kvinner over hele landet reagerer: – Har KS noen gang forsøkt å være kvinne bare mellom 8 og 16 en dag i året?

Dag -3:

Ei kvinne med en lederposisjon i samfunnet som ville vært utenkelig for ei kvinne for fem år sida, er intervjua i VG helg. Hun forteller at hennes posisjon er et resultat av hennes egen innsats, og at hun ikke ønsker å hjelpe andre kvinner fram: – De må gjøre en innsats selv. Avlyser samtidig glasstak, kvoteringsregler, krav om styrerepresentasjon og ammepermisjon. Nå er det på tide å innse at feminismen har utspilt sin rolle. Kommentarfeltet koker: Endelig en kvinne som sier sannheten. Næringslivets hovedorganisasjon NHO uttrykker sin støtte.

Dag -2:

Blogginnlegg på Oslomarksbloggen Harvest. Er lei av kvinnedag, vil heller ha egen mannsdag. Da skal menn plasseres hver for seg med 500 meters mellomrom i skogen med fiskestang, egen surdeig, høyteknoligisk primus og eget utstyr for å brenne, kverne og filtrere Tim Wendelboe-kaffe og filosofere over sin egen rolle som mann hele dagen.

Dag -1:

Kronikk fra kommunikasjonsbyrået First House: “Feminismen er i en omdømmekrise”. Toppoppslag på Dagsrevyen. Bjarne Håkon Hansen er intervjua. Ingen forstår hva han sier, men alle er enige om at det er veldig bra siden feminismen har utspilt sin rolle. Kommentarfeltet koker: – Nå må statsfeministene snart gå av.

Selveste kvinnedagen:

Det gjøres klart for å gå i tog fra Youngstorget. Svært få har møtt opp siden det snør. Forslag på Twitter om å flytte kvinnedagen til sommeren. HKH Kronprinsesse Mette-Marit kommer kjørende for å gi en kort kommentar: – Dette er veldig, veldig fint og veldig, veldig viktig. Unge venstre har et eget arrangement inne på Venstres hus under tittelen “feminismen har utspilt sin rolle”. Sykepleierforbundet holder hovedparole. Noen brenner en BH, fordi det har de hørt at man skal. Går og kjøper ny på H&M etterpå. Noen menn sier gratulerer. Skjønner ikke helt hvorfor, men vet at det er lurt.

Senere den kvinnedagen:

Byens festlokaler er fulle av damer som er glade for at mannen sitter barnevakt og at de er så likestilte at de kan drikke så mye hvitvin de bare vil. Noen få menn har rotet seg inn på festen i likestillingens navn. Fra venstres hus høres taktfaste rop: “Vi er ikke feminister, vi er opportunister”. Inne fra NHO-kontoret høres et brøl: “Vil ikke, vil ikke, vil ikke”.

Så er det leggetid. Alle blir enige om at det var en bra fest og gleder seg til neste gang feminismen har utspilt sin rolle.

104 comments