Jeezy fredag: Late kids, jødemisunnelse og hårløs Pamela

finger#jez

Det er en kjent sak at jeg elsker John Carew høyere enn svært mange andre, og derfor tidligere har engasjert meg sterkt i saker som omhandler Carews hals, knær, vesker, åndsliv, kjærlighetsliv og karriere. Men når John Carew snakker ut om hvorfor det ble slutt med helgekjæresten for seks (!) år sia, ja da blir det litt mye sjøl for meg. Eventuelt litt lite. Et aldri så lite jez til Carew for gammalt og uinteressant nytt, og med oppfordring om å finne noe nytt å snakke om. Både jeg og fire franske språkeksperter står klare for å analysere eventuelle nye halstatoveringer. Fotball er også en fin aktivitet å drive med og snakke om.

#jeez

Fravær i videregående skole er et stort problem, og lærerne har ingen sanksjonsmuligheter. Da jeg var ung var mottoet for elever i videregående skole ansvar for egen læring. Nå til dags tar ikke elevene ansvar for noen ting, altså ikke engang å møte opp på skolen. Hvem har skylda? Jo, det har sjølsagt regjeringa. Stortinget. Fylkeskommunen. Skolesystemet. Foreldrene. Steve Jobs. Barack Obama. Hva med elevene? Nei, de er helt uskyldige. Det hele er lærerne si skyld. Undervisninga appellerer ikke til elevene, sier Truls Sætrang, nestlederen i Elevorganisasjonen. Jeez. Alt kan ikke være gøy hele tida vettu, gutten min. Målet med videregående skole er ikke å bli russ, men å lære noe. Som du kan bruke seinere i livet. Til å lære mer. Og tjene alle pengene du har tenkt å bruke på fine ting. Hadde det ikke vært for at det nå til dags koster 5000 kroner timen, skulle jeg fått Bjarne Håkon Hanssen til å fortelle disse gutta et og annet om viktigheten av å stå opp om morran. Eventuelt kan det jo hende at Elisabeth Nordheim har noen morsomme avstraffelsesmetoder å tipse om. Dagens ungdom, ass. Jeez.

#jeeez

Skjermbilde 2014-03-20 kl. 10.34.40 PM

Denne uka har vi nok en gang innført raushetens tid. FML, jeg trodde vi kom over det da vi fikk ny statsminister i fjor. Men nei. HP-sjef Anita Krohn Traaseth har nå lansert boka si og halve Rosa-Twitter måtte selvfølgelig hive seg på tidenes framsnakkingsstunt. Alle mennesker har en rett til å få ros. Og de samme menneskene har rett til å retweete hverandre og leve i en verden fri for kritikk og negative følelser.Du kan bare våge deg å utfordre det hele. Da får du aldri fred, dypt der nede i ditt svært plagede sinn. Jeg velger likevel å si som Machiavelli: That Flatterers Should Be Shunned. Jeeez. Bare…jeeez.

#jeeeez

Elisabeth Norheim skal det, hun satte i det minste en effektiv stopper for den rause tonen da hun framførte sin jødemisunnelse på NRK Trygdekontoret før hun pekte fingeren mot kunstprosjekt Mohammed Fadlabi og sa “DU SKAL FÅ”. Det hjalp ikke så mye at hun forsøkte å hevde seg som mer antirasist enn de andre antirasistene, det ble skivebom. Eller som min gode venn Mads Larsen så fint sa det: “Hun vil så godt og prøver så modig, men tenker så svakt og får seg til å utbasunere det utroligste søppel”. Jeg støtter den uttalelsen fullt og helt, og ønsker Norheim god tur til Paradise Hotel, der hun sikkert fortsatt er velkommen. Der skal nok hun også få. I bøtter og spann. Jeeeez.

#jeeeeez

Vinneren denne uka ble likevel Pamela Anderson (46). Some people stand in the darkness, afraid to step into the light, men heldigvis ikke hu. Denne gangen er hun bekymra for sexlivet sitt etter at hun klipte seg kort. Skjønner godt at det blir toppoppslag i landets største aviser. Som korthåra kan jeg herved berolige henne: Libidoen din vokser ikke på hodet, og de slitte hårtuppene er ikke dine mest erogene soner. Faktisk er kort hår å foretrekke i svært mange posisjoner. Du slipper unødig lugging, og du slipper at håret ditt blir fullt av uønskede kroppsvæsker. Hah! Evt: jeeeeez.

Sug og svelg. God helg!

22 comments

  1. magneda

    Hei igjen, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    Hilsen Magne i VG

  2. Mona Merethe

    Det positive med Anita Krohn Traaseth, er at hun har lagt seg på et fjortis nivå som får meg, en vanlig kontoransatt, til å bli kvitt alt som heter autoritetsskrekk. Jeg hadde faktisk forventet mer av en såkalt toppleder enn fjollete fjortis meldinger på twitter. Debatten dreier seg ikke om smilefjes men en uhemmet ros uansett. Personlig 3×3 HURRA til Anita -for du er sååå flink til å løfte Cafè Latte koppen. Helt sukkersøtt fantastisk og verdensvant. *Heia heia søta. Ingen klaret å løfte den så høyt som deg. Fantastis. Voila.