Åpent brev til Petter Northug

northug

Kjære Petter Northug,

Jeg trodde aldri denne dagen skulle komme, men nå er det på tide å si det høyt: Det er over mellom oss. Og det er ikke meg, det er så til de grader deg.

Jeg er kanskje ikke omdømmeekspert, men jeg har fått med meg såpass at du har det litt tøft nå. Og man skal vel ikke forlate menn som ligger nede. Snarere tvert imot i mitt tilfelle. Men la oss være ærlige her: Du la deg ned sjæl, og du lukter piss. Du får faktisk ikke min støtte nå.

Lenge har jeg forsvart deg mot folk som har litt mindre sansen for deg enn meg. Andre har sagt at du var en kjiping, jeg har sagt at det bare handla om image. At du sikkert var en bra fyr, men at du tok litt piss på det hele At du, eller i hvert fall noen i kulissene dine, var genial i mediene med ditt bad boy-image som sikra den største interessa for langrenn på mange, mange år i hele skiverden, altså Norge og Sverige.

Mange har også ment at du var for sjølopptatt. Jeg har sagt at det er slik man blir av å være stjerne. Når man er er et bestselgerprodukt, er det ikke rart man oppfører seg som det. Man må være litt slik for å bli ordentlig god. Det er forventa av deg. Og hele Norge blir møkksur hvis du ikke leverer.

Det er bare ett problem: Å være bad boy er nemlig først og fremst et image, og det imaget har ei grense. Det kan være kult å stikke hull i noen dekk, bli litt for full eller svinge innom en strippeklubb. Det er sånne ting som er nok til å få en sak eller to i VG, en tweet fra Vi Menn og et par nakenmodeller som venner på Face. Men så stopper det der. Man gir kanskje inntrykk av at man kjører i fylla, men man GJØR det ikke, for man vet bedre. Man gir kanskje også inntrykk av at man gir faen i alt og alle, men man ER faktisk hyggelig med de man møter når kameraet er avslått (også nakenmodellene).

Jeg hører Vi Menn forsvare deres fortsatte sponsing med at gutter skal ta vare på hverandre. Men du tok jo ikke vare på mye gutt, du lot han ligge igjen skada i grøfta mens du kom deg unna. Og der og da var det din karakter som døde. Eller din bad boy, om du vil.

Dette kunne ikke ha skjedd alle. Å kjøre i fylla er ikke en dum ting alle kunne gjort, som såkalt omdømmeekspert Jarle Aabø og dagens mest idiotiske Facebook-gruppe forsøker å hevde. Å kjøre i fylla er intet mindre enn et drapsforsøk, og de fleste av oss har aldri drømt om å gjøre det selv om vi har vært aldri så fulle og dumme for egen regning. Det fins mange som sliter, men de lar ikke kompisen i stikken for det. Du kan heller ikke kalle deg et medieoffer her. Det var ingen i VG som ga deg ei flaske vodka og en Audi sist jeg sjekka. Derimot er du et såpass stort forbilde for unge gutter som nå kanskje også begynner å kjøre i fylla, at vi alle burde være glad for den massive kritiske dekningen denne saken får. Det er nemlig ikke alle det går like bra med når de kræsjer.

Det er selvfølgelig trist at det aldri blir meg og deg, men det er jo bare å innrømme at jeg er på utkikk etter en ekte mann. Jeg trenger en mann som vet at nok er nok, og en mann som har råd til taxi når promillen er for høy. En mann som ikke stikker av fra problemer. En mann som tar ansvar for sine feil. En mann som veit at det fins andre mennesker enn seg sjæl å ta vare på. DET er nemlig en ekte mann, og HAN må gjerne vinne en tur til Las Vegas.

Jeg har likt deg. Sjukt godt, faktsk. Men nå er det altså over. Det er ikke annet å gjøre enn å dra plasteret kjapt av, si takk for nå og vende deg ryggen. I trøstepremie skal du få noen pakker purre i plast og en guttetur til Helsinki med Matti Nykänen. Selv ønsker jeg meg nummeret til John Carew.

Beste hilsen og med ønske om god bedring,

Mag

155 comments

 1. Cath

  Det eneste positive med dette var at jeg VISSTE du kom til å skrive et nytt innlegg på bloggen igjen. (Alt for lenge sia sist, Mag!)
  Og jeg er – som vanlig – hjertens enig. Jeg slår opp med Petter jeg også.

  • antigirl29

   Poenget er at Petter er et idol for veldig mange. At han fyllekjører OG stikker av kan bidra til at mange unge gutter gjør det samme, og det er ikke sikkert det går like bra med dem. Derfor er det enormt viktig å si sterkt fra, ikke melde seg inn i ei jævla støttegruppe.

   • thomas_katt

    Om noen kjører i fylla fordi en kjendis har gjort det, har noe gått veldig, veldig galt i oppdragelsen. Jeg tror heller ikke du finner mange i den omtalte støttegruppa som støtter fyllekjøring…

 2. Morten

  Dette er noe av det dummeste jeg har lest. Jeg er helt og holdent imot fyllekjøring, det er vel de fleste. Det betyr ikke at jeg er så uvitende og arrogant at jeg ikke skjønner at folk kan gjøre feil. I Stavanger ble en mor og to barn drept fordi sjåføren i en annen bil sendte en sms, som også er ulovlig. Har du aldri brukt mobilen din i bil? Skal du også dømme alle de som har brukt mobilen sin i bil, selv om det tross alt har gått bra? Dette er nemlig ikke noe mindre farlig, eller noe mindre ulovlig – og man gjør det ikke fordi dømmekraften er svekket av alkohol, man gjør det kun fordi man har lyst. Northug har tabbet seg ut, ingen tvil om det. Han tar det fulle og hele ansvar og har lagt seg helt flat. Og du vet like godt som meg at dette ikke er noe han står for, noe han synes er greit på noen som helst måte. Han drakk seg altfor full, som de fleste av oss har gjort flere ganger i livet, og han gjorde en feil som heldigvis gikk bra. Han innser hvor alvorlig det er, og er beredt til å ta den straffen rettssystemet gir ham. Mens du, du er et menneske som snor seg på andres feil. Du er et menneske som med fullt overlegg fronter deg selv i media som “bedre”, et menneske som søker oppmerksomhet basert på å tråkke andre ned i søla. Du er på ingen måte et menneske jeg hadde ønsket som venn, det er helt sikkert.

 3. skamful

  Skamfull.. på dine vegne! dette er flaut å lese, eller skal vi si at det er en skam? for det er akkurat det, det er.

  • Anne-Grethe Eide

   Enig m deg hvis du mener Magnhilds antiblogg-innlegg om Petter. ….???☆

 4. Linda

  Har alltid digga bloggen din, men dette ble for dumt.. Tragisk og dumt gjort, men nå slår du hardt på en som ligger nede, langt nede. Jeg slår opp med deg jeg..

 5. Anonymous

  Bra dette Magnhild. Ser ingen som kommenterer som har mistet sin kjære som ble meid ned av fyllekjører. Hvilken menneskelig hensyn viste Northug da han stakk av fra skadet kompis? Neida presse ut noen tårer, så er alt tilgitt. Norsk lov dømmer slike som kriminelle. se også vermannen.blogg.no

 6. Terje Kilen Rakettforsker

  Bra dette Magnhild. Ser ingen som kommenterer som har mistet sin kjære som ble meid ned av fyllekjører. Hvilken menneskelig hensyn viste Northug da han stakk av fra skadet kompis? Neida presse ut noen tårer, så er alt tilgitt. Norsk lov dømmer slike som kriminelle. se også vermannen.blogg.no

 7. Viviann

  Ganske spesielt at du kaller nærmere 70 000 nordmenn for idioter, hva får deg til å tro at det er greit? PN synes nok det er helt i orden at det ikke ble han og deg, du må ha masse lykke til med å finne en John Carew lookalike..han får det det nok slitsomt med å leve opp til dine forventninger.

 8. Ola

  Guri Idsø Viken (Magnhilds Antiblogg) – dette er noe av det mest
  primitive og fordummende jeg har lest på en stund, er helt uenig med
  deg.

  Du virker som noe av det mest nedrige jeg vet om – nemlig en medgangssupporter.

  Petter Northug har feilet, angret, lagt seg flat, bedt om tilgivelse – det er nok for meg.

  Guri Idsø viken – du trenger ikke være spesiellt intelligent eller ha mye
  empati for å forstå at livet har buttet imot for Petter Northug det
  siste året. Det er i sånne perioder man gjør livets største feil, sånn
  Petter gjorde på søndag morgen.

  Når vi ser andre har det tøft og ligger nede – da sparker man de IKKE, man gir de en hjelpende hand.

  Skam deg – Guri Idsø Viken!”

 9. Heidi

  Takk, Magnhild – du strålende! Dessverre er det ikke alle som tar tonen din, eller ser det blodige alvoret i saken.
  Dermed går de også glipp av den skarpe og gode replikk – du vet den; den som meier all motstand ned med sitt saklige alvor innpakket i øyeåpnende retorikk?

  Magnhild for President!

 10. Abby

  This is a comment to the admin. Your Åpent brev til Petter Northug | Magnhilds antiblogg website is missing out on at least 300 visitors per day. I have found a company which offers to dramatically increase your visitors to your site: http://anders.ga/1oahd They offer 500 free visitors during their free trial period and I managed to get over 15,000 visitors per month using their services, you could also get lot more targeted traffic than you have now. Hope this helps 🙂 Take care.