Jeezy fredag: Griske rikinger, feige politikere og en purre pakka i plast

kjos001_685299i#jez

Det har vært litt av ei uke. Det har ikke skjedd en dritt i verden, som det jo aldri gjør. Da er det godt at vi har kunne debattere om vi er for eller mot fyllekjøring, for eller mot purre innpakka i plast eller for og i mot menneskerettigheter. Oppsummering så langt: Nei til purre i plast, ja til fyllekjøring, nei til menneskerettigheter. Et aldri så lite generelt #jez for debatten, der altså.

#jeez

Ukas offer er visst Petter Northug. Petter Northug er et medieoffer, et bloggoffer etter mine betraktninger om at det faktisk er ugreit å kjøre i fylla og at vi alle som ikke hyller han for hans evner til å si unnskyld etter nesten å ha tatt livet av seg sjøl og andre, sparker en mann som ligger nede. Han er sikkert også smøreoffer, pokeroffer, trønderfestoffer, Coop-offer og liknende.

Men jeg lar saka i ligge, i frykt for at internett skal eksplodere og at folk skal gå amok i fakkeltog. Vent, greier ikke å holde meg. #jeez til alle som synes det er bra med idrettsutøvere og andre som kjører i fylla.

 #jeeez

Noen har fått en kjempeide: La oss bade, uten mål og mening, og la oss få alle andre som ikke gjør det samme til å gi oss noe. Av en eller anna grunn har dette spredd seg som enpest på nettet. Og derfor har det plutselig blitt ei borgerplikt å bade og en menneskerett å få ei flaske vin av de som ikke bader. Alle elsker jo å vise fram seg sjøl på den lille private tv-kanalen sin på Facebook. Og det er heilt greit det, altså. Bare ikke involver meg i det.

Sjøl har jeg planlagt å bruke denne helga til ikke å gjøre noe som helst. Jeg utfordrer alle andre til det samme. Hvis ikke skylder dere meg penger. #jeeez

#jeeeez

Dalai Lama er i Norge og i dag får han så vidt lov til å besøke den veldig spesielle kinosalen på Stortinget. Den norske regjeringa og Stortingspresidenten befinner seg samtidig på ei rekke ukjente steder med noen sjukt viktige avtaler som aldri i livet kunne blitt utført en anna dag. Alt dette for å gjøre Kina til lags, sjølsagt. Aftenposten kunne i dag melde at Olemic Thommessen er på Gardermoen mens Dalai Lama er på Stortinget. Hva han gjør der er uvisst, men det kan jo hende at sjekker ut den nye bunadsslusa i sikkerhetssjekken. Erna Solberg var opptatt i går og er opptatt i kveld, og kunne derfor ikke være på Stortinget samtidig som Dalai Lama, mens Børge Brende har tatt turen til Etiopia for å være helt sikker på at han ikke går seg på Dalai Lama på Karl Johan.

Hvor Siv Jensen tilbringer dagen veit jeg ingenting om. Men jeg tipper at hun er på Bryn-senteret. Eller på en Kina-restaurant. Overrekker hele den norske regjeringa og presidentskapet et langt #jeeeez for feigheten, og håper dere fortsatt får det iskaldt i fryseboksen.

#jeeeeez

Bjørn Kjos, Norges gjennom tidenes triveligste riking, så jovial at sjøl Sigbjørn Johnsen framstår som slem, personifiseringa av den amerikanske drømmen i norsk målestokk, han som går på ski i Nordmarka og ler godslig med heile kroppen, som sikkert spiser heimebakt brød med brunost og aldri unner seg noe ekstra.

Vel. Glansbildet hadde begynt å bli frynsete etter at han gikk under jorda da alle flya hans var forsinka fra et anna sted i verden rundt juletider, og han var plutselig ikke så jovial og trivelig likevel da han ikke ville betale kompensasjon til passasjerene sine.

Da virka han grisk. Nå virker han bare slem. For like før den første streiken i Norwegians historie ble et faktum, sendte han ut følgende SMS til de kabinansatte: Ved en eventuell streik vil ID-ordningen for de streikende suspenderes for 3 år, regionsbasene i Norge nedlegges og alle overføres til OSL. Base3 CPH vil bli outsourcet». Litt seinere trua han med å bruke utenlandske kabinansatte.

Vel, Bjørn Kjos skjønner ikke at folk reagerer. Men det gjør jeg. Og ca alle andre. Martin Tranmæl og hans likesinna snur seg trolig i grava. Og sjøl norske barnehagebarn har fått med seg det Bjørn Kjos ikke har fått med seg: At norske arbeidstakere har rett til å streike.

#jeeeeez, Bjørn Kjos.

113 comments

  1. Elise

    Som vanlig et herlig skråblikk på ukas (ikke-)hendelser. Du gikk ikke i dybden på purre i plast, men det var vel kanskje ikke nødvendig. God helg (selv om vi allerede er godt i gang med den) 🙂

  2. Siv

    Amen. Bra oppsummert. (Selv om det var deilig å bade. Og at kreftforeninga fikk masse fin kæsj.)