Eksklusivt: Her er talen Erna Solberg skal holde på slottsplassen i morgen

erna solberg
Får aldri nok Per Sandberg: Statsminister Erna Solberg.

Føkk, jeg rakk ikke å være først ute med å avsløre den nye regjeringskabalen. Jaja, jeg har i det minste noe som ingen andre har: Ernas helt nyskrevne tale, som hun skal holde på Slottsplassen i morgen. Men det trenger du ikke å se på VG-TV. Du kan bare lese den under.

Kjære alle sammen,

Jeg har den glede av å fortelle at Kongen i statsråd i dag har utnevnt nye statsråder. Ikke at hans majestet hadde noe å si på saken, det var selvfølgelig avgjort av Norges største aviser og rikskanaler, samt Twitter på forhånd. Ingen skal si at ikke vi i Regjeringen lytter til folket. Og Thomas Boe Hornburg.

Ett av de store spørsmålene har vært hvor Per Sandberg skal plasseres. Det var artig at alle gikk på skrøna jeg fortalte kringkastingssjef Tor Gjermund Eriksen i går om at Sandberg skulle bli innvandringsminister. Vi kan jo tross alt ikke la en fyr som drikker akevitt, snakke med muslimer. Dessuten har han ei svigerinne. Vi har selvfølgelig valgt å gjøre Per Sandberg til fiskeriminister. Da kan han holde på med ting som ingen bryr seg om og samtidig blir det umulig for han å kritisere regjeringen fra utsiden. En vinn-vinn-situasjon, som min mann pleier å si når han ikke snakker med media.

En av våre aller kjæreste samarbeidspartnere, Knut Arild Hareide, var i utgangspunktet noe negativ til Sandberg i regjering. Nå har vi imidlertid kommet til en minnelig enighet, hvor Knut Arild får lov til å ringe meg hver gang han syns det har blitt nok Per Sandberg. Jeg har dessuten lagt fram ei t-skjorte til Per Sandberg med lakselus på, som han har på seg i dag. Statssekretær for Sandberg blir Anita Krohn Traaseth, som et ledd i Regjeringens satsning på å få arbeidsledige ut i jobb allerede før de har mistet jobben. Hennes oppgave vil være å utlevere Sandberg til pressen. Ingen skal si at ikke vi i Regjeringen har humor. Høyrevridd som sådan.

Ett annet sentralt spørsmål har vært hvem som skal bli minister for Facebook-høyre. Her har det vært en del utfordringer knyttet til indre splid i det siste. Det var overraskende for alle at Jon Hustad i siste runde valgte å hoppe over til kommunismen. Halvor Fosli er for opptatt med å lete etter hvite menn i Groruddalen. Kjetil Rolness var lenge en het kandidat, men ble dessverre opptatt med å vrikke seg foran 50 år gamle kjerringer på Rockefeller. Til slutt måtte vi bare innse at vi satt igjen med Thorild Widvey. Hun gleder seg til å ta fatt på oppgaven etter at konserten med Jens Pikken er over. Ingen skal si at ikke vi i Regjeringen har kulturell forståelse. Interkulturell, til og med.

Det har også vært omdiskutert hva vi skal gjøre med mannen ingen visste at var i regjering, Vidar Hansen…unnskyld, Helgesen var det ja. Regjeringen har behov for å vise at vi verken bryr oss om ting som skjer i utlandet eller om klima. Derfor var Helgesen det naturlige valg som klimaminister. Vi håper han forblir anonym.

Etter mye mas fra Anders Anundsen, har jeg til slutt valgt å gi han en medminister. Anundsen hadde behov for en karakter som minnet om Saga Norén i sin nyeste spillefilm, og det er klart vi kan være litt rause rundt jul. Derfor går nå Sylvi Listhaug nå inn i Justisdepartementet i rollen som flyktningeminister. Siden vi samtidig går inn for svært få flyktninger i årene som kommer, regner vi med at hun får mer enn nok tid til å dyrke den nye rollen sin i Anundsens kommende makkverk: Homeland. Som statist…unnskyld, statssekretær for Sylvi Listhaug har vi valgt Sophie Elise. Hennes hovedoppgave blir å si hei til en flyktning…unnskyld, taxisjåfør ved behov. Ingen skal si at ikke vi i Regjeringen vet hva folk vil ha.

Da gjenstår bare et par poster, kultur og landbruk. Disse har vi valgt å kombinere til en bygdekulturminister. Det skyldes at postens innehaver, Terje Søviknes, har en unik forståelse av norsk bygdekultur. Eller kombinasjonen yngre kvinner, eldre menn i stupfylla, om dere vil. Som statssekretær vil Søviknes få Linda Hofstad Helleland, som vil bygge en Berlinmur rundt han ved behov.

Sånn, det var alt. Eller vent, nå glemte jeg Tine Sundtoft. Jaja, det var jo…SYND.

Jeg ønsker dere alle en gledelig jul og et godt, nytt år!

PS! Dette er satire fra venstre. Mvh, Tor Gjermund Eriksen.

17 comments

 1. manicure

  You really make it seem really easy together with your presentation however I find this matter to be really something
  which I feel I’d by no means understand. It seems too complicated and very large
  for me. I am taking a look ahead on your subsequent submit, I will try to get
  the hold of it!

 2. manicure

  May I just say what a relief to uncover somebody who
  genuinely understands what they’re discussing online.
  You actually understand how to bring an issue to light and
  make it important. More people have to read this and understand this side of your
  story. I was surprised you’re not more popular given that you surely have
  the gift.

 3. check my source

  I simply want to say I’m all new to weblog and honestly liked your page. More than likely I’m planning to bookmark your blog post . You actually come with terrific stories. Appreciate it for sharing your website page.

 4. peppermint essential oil

  Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same outcome.

 5. read review

  I simply wish to advise you that I am new to putting up a blog and thoroughly adored your post. Very likely I am prone to bookmark your blog post . You seriously have amazing article content. Delight In it for giving out with us all of your site page

 6. Edmundo Shaull

  Be sure that you have Silhouette Studio Designer Edition running and adhere to these easy actions to start! While it is crucial to have Silhouette Studio Designer Edition to import SVGs there is yet another step you’ve got to take to receive them actually cut. I am aware I’ve missed lots of nice anime collection, so should you have any suggestion, don’t hesitate to share about it in the comment section!

 7. see this page

  Hello there, just got alert to your wordpress bog through Google, and found that it’s seriously educational. I’ll be grateful if you keep up this informative article.

 8. i thought about this

  I really have to inform you you that I am new to having a blog and genuinely admired your information. More than likely I am most likely to store your blog post . You certainly have wonderful article content. Delight In it for giving out with us all of your internet webpage

 9. Continue

  Hi folks here, just started to be familiar with your wordpress bog through Bing, and discovered that it’s seriously beneficial. I’ll like in the event you maintain this post.

 10. public health

  Very nice info and straight to the point. I don’t know if this is really the best place to ask but do you people have any ideea where to get some professional writers? Thanks in advance 🙂

 11. home improvement

  It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

 12. international business

  Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info specially the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>