Eksklusivt: Her er talen Erna Solberg skal holde på slottsplassen i morgen

erna solberg
Får aldri nok Per Sandberg: Statsminister Erna Solberg.

Føkk, jeg rakk ikke å være først ute med å avsløre den nye regjeringskabalen. Jaja, jeg har i det minste noe som ingen andre har: Ernas helt nyskrevne tale, som hun skal holde på Slottsplassen i morgen. Men det trenger du ikke å se på VG-TV. Du kan bare lese den under.

Kjære alle sammen,

Jeg har den glede av å fortelle at Kongen i statsråd i dag har utnevnt nye statsråder. Ikke at hans majestet hadde noe å si på saken, det var selvfølgelig avgjort av Norges største aviser og rikskanaler, samt Twitter på forhånd. Ingen skal si at ikke vi i Regjeringen lytter til folket. Og Thomas Boe Hornburg.

Ett av de store spørsmålene har vært hvor Per Sandberg skal plasseres. Det var artig at alle gikk på skrøna jeg fortalte kringkastingssjef Tor Gjermund Eriksen i går om at Sandberg skulle bli innvandringsminister. Vi kan jo tross alt ikke la en fyr som drikker akevitt, snakke med muslimer. Dessuten har han ei svigerinne. Vi har selvfølgelig valgt å gjøre Per Sandberg til fiskeriminister. Da kan han holde på med ting som ingen bryr seg om og samtidig blir det umulig for han å kritisere regjeringen fra utsiden. En vinn-vinn-situasjon, som min mann pleier å si når han ikke snakker med media.

En av våre aller kjæreste samarbeidspartnere, Knut Arild Hareide, var i utgangspunktet noe negativ til Sandberg i regjering. Nå har vi imidlertid kommet til en minnelig enighet, hvor Knut Arild får lov til å ringe meg hver gang han syns det har blitt nok Per Sandberg. Jeg har dessuten lagt fram ei t-skjorte til Per Sandberg med lakselus på, som han har på seg i dag. Statssekretær for Sandberg blir Anita Krohn Traaseth, som et ledd i Regjeringens satsning på å få arbeidsledige ut i jobb allerede før de har mistet jobben. Hennes oppgave vil være å utlevere Sandberg til pressen. Ingen skal si at ikke vi i Regjeringen har humor. Høyrevridd som sådan.

Ett annet sentralt spørsmål har vært hvem som skal bli minister for Facebook-høyre. Her har det vært en del utfordringer knyttet til indre splid i det siste. Det var overraskende for alle at Jon Hustad i siste runde valgte å hoppe over til kommunismen. Halvor Fosli er for opptatt med å lete etter hvite menn i Groruddalen. Kjetil Rolness var lenge en het kandidat, men ble dessverre opptatt med å vrikke seg foran 50 år gamle kjerringer på Rockefeller. Til slutt måtte vi bare innse at vi satt igjen med Thorild Widvey. Hun gleder seg til å ta fatt på oppgaven etter at konserten med Jens Pikken er over. Ingen skal si at ikke vi i Regjeringen har kulturell forståelse. Interkulturell, til og med.

Det har også vært omdiskutert hva vi skal gjøre med mannen ingen visste at var i regjering, Vidar Hansen…unnskyld, Helgesen var det ja. Regjeringen har behov for å vise at vi verken bryr oss om ting som skjer i utlandet eller om klima. Derfor var Helgesen det naturlige valg som klimaminister. Vi håper han forblir anonym.

Etter mye mas fra Anders Anundsen, har jeg til slutt valgt å gi han en medminister. Anundsen hadde behov for en karakter som minnet om Saga Norén i sin nyeste spillefilm, og det er klart vi kan være litt rause rundt jul. Derfor går nå Sylvi Listhaug nå inn i Justisdepartementet i rollen som flyktningeminister. Siden vi samtidig går inn for svært få flyktninger i årene som kommer, regner vi med at hun får mer enn nok tid til å dyrke den nye rollen sin i Anundsens kommende makkverk: Homeland. Som statist…unnskyld, statssekretær for Sylvi Listhaug har vi valgt Sophie Elise. Hennes hovedoppgave blir å si hei til en flyktning…unnskyld, taxisjåfør ved behov. Ingen skal si at ikke vi i Regjeringen vet hva folk vil ha.

Da gjenstår bare et par poster, kultur og landbruk. Disse har vi valgt å kombinere til en bygdekulturminister. Det skyldes at postens innehaver, Terje Søviknes, har en unik forståelse av norsk bygdekultur. Eller kombinasjonen yngre kvinner, eldre menn i stupfylla, om dere vil. Som statssekretær vil Søviknes få Linda Hofstad Helleland, som vil bygge en Berlinmur rundt han ved behov.

Sånn, det var alt. Eller vent, nå glemte jeg Tine Sundtoft. Jaja, det var jo…SYND.

Jeg ønsker dere alle en gledelig jul og et godt, nytt år!

PS! Dette er satire fra venstre. Mvh, Tor Gjermund Eriksen.

Comments are closed.