Nekrolog over Stellan Skarsgårds sædledere

tarzan
Alexander Skarsgård blir fortsatt betraktet som Stellan Skarsgårds mesterverk, til tross for noen utfordringer på stylingfronten de siste månedene.

Dagen vi alle har fryktet, har dessverre kommet. Stellan Skarsgårds sædledere har utført sin siste tjeneste, 64 år gamle.

Gjennom en årrekke har sædlederne produsert objekter i verdensklasse, til stor glede for kvinner, homser og en god del andre interessenter verden over. Allerede før de fylte 25 år skapte de det som av mange fortsatt ses på som Stellan Skarsgårds hovedverk: Alexander Skarsgård. Dessverre ble kvaliteten av dette utsøkte objektet noe forringet da han brant opp på et fjell på Åre og ble gjenfødt som en langhåra Tarzan i størrelse XXXXL, men det er fortsatt få eksemplarer av arten Partysvensker som kan vise til samme stabile kvalitet.

Senere har Skarsgårds sædledere skapt mesterverk etter mesterverk nærmest årlig med navn som Gustaf, Bill og Valter. Gustaf er en av de største Norges-vennene, som vi for eksempel så som brun lege i det norske storverket Kon-Tiki, som av svært uforståelige grunner ikke fikk Oscar for beste haiangrep (mer om det her). Noen av de yngre årgangene er riktignok for unge for denne nekrologforfatteren, men de vil utvilsomt glede generasjoner framover. Gledelig er det også å tenke på at de mange verkene er tiltenkt et eget rom i det nye Partysvenskemuseet som akkurat nå blir tegnet av arkitekt Renzo Piano langs jernbanelinja mellom Oslo og Stockholm.

Det er trist å tenke på at Stellan Skarsgårds sædledere kunne produsert kvalitetsobjekter i mange år til i tett samarbeid med villige kvinner av stadig yngre årgang. Vi er mange som har fulgt deres kamp for fortsatt full produksjon i en tid da deres eier planla nedskjæring og godtok ulike former for sluttpakker. Nå må vi til slutt innse at de tapte kampen. Det har blitt et par knuter på tråden som ikke så lett lar seg løse.

Sædlederne etterlater seg 8 barn og en herre i sin beste alder. Mine tanker går til dem, som de ganske så ofte gjør. Nå må vi bare håpe på at sædlederne koser seg i partysvenskehimmelen rundt Åre et sted, kanskje til og med sammen med Tora fra Meråker.

Jeg lyser fred over deres minne.

Les også:

108 comments