Historietimen med Jacob Oftebro

Shit, det må være tøft å være Jacob Oftebro for tida. Ikke bare flyr han fram og tilbake mellom ulike århundre og klærne som passer til, men han må også på tv og forklare den norske historien til alle programlederne som kan mindre og et par nordmennene som kan mer enn han. Ikke rart det kan gå litt i ball.

Her er flere verdifulle historiske fakta fra samme hold:

kontiki
Her er jeg og flere menn som ligner på meg, på vei ut på eventyr. Filmen Kon-Tiki forteller historien om da fem brune nordmenn, en partysvenske og en papegøye seilte hele veien fra Malta til Sicilia på denne rare flåten uten å bli spist av hai. Han ene der er en kjøleskapsselger. Kjøleskap var som kjent en viktig handelsvare i Sør-Italia i middelalderen.
broen
Her ser dere at dronningen av Sverige, Saga Norén, holder fram et bilde av meg. Hun snakker om da jeg spilte i tv-serien Broen. Den handler om broen mellom Sverige og Danmark, som ble bygd i 1905 som et symbol for at landene endelig ble enige i borgerkrigen og delte Norge og legoklossene sine mellom seg. Saga ville gjerne at den broen skulle døpes om til Oftebroen, siden jeg bygger så mange broer mellom Danmark og Norge, men det syns jeg var litt tøysete, da. SÅ god er jeg jo ikke i dansk.
lue
Ah, ja. Her hadde jeg en liten kleskrise mellom to filmroller, haha. Lua er fra Emil i Lønneberget. Du veit, han rakkerungen som stjal Jämtland og Härjedalen fra Trøndelag på den tida Trøndelag var egen koloni under Danmark. Jakka er fra den franske revolusjonen i 1999, da folket forlangte frihet, ulikhet og brorskap i kommentarfeltene. Beklager at jeg ikke har vaska meg i ansiktet, altså, men det gjorde de ikke i forrige århundre.
victoria
Her er jeg sammen med dronning Victoria. Det er noe til dame. Ikke bare sørga hun for at et helt folk slutta med sex og begynte med moral. Hun gifta seg jaggu med den personlige treneren sin også. I min neste film vil jeg spille hertug Daniel. Det vil jeg jaggu.
kleskrise
Også her har jeg en noe underlig uniform. Det er fordi jeg spiller keiser Napoleon i den kommende store, amerikanske filmen Slaget ved Watergate. Den handler om da Napoleon ble svikta av en anonym mann i et parkeringshus. Er det ikke ganske utrolig at Napoleon til slutt klarte å velte Nixon, forøvrig? Han er jo sikkert bare halvparten så stor.
birkebeinerne
Ingen kommentar. Absolutt ingen kommentar.
gullkysten
“Her er jeg på vei til audition til filmen Titanic. Dessverre fikk en annen fyr den rollen, men filmen er skikkelig spennende, ass. Den handler om verdens største skip, som skulle seile fra Southhampton til Los Angeles for å motta mange Oscar-statuetter. Oscar-statuettene er forøvrig oppkalt etter Kong Oscar II, mannen som grunnla Norges største sardinfabrikk. Sardinene svømte i sjøen under båten her. Det visste dere ikke, det”.
lovogrett
Dette er fra en episode av Lov og Rett i LA. Det er en kjent tv-serie som handler om rettsprosessene ved avskaffingen av slaveriet i USA. Her sier jeg noe sånt som at vess svart e svart og kvitt e kvitt, då e du blind førr alt. Og så er jeg litt sur for at det blir dyrere med bomull og vaskehjelp. Men det handle om å leve, ikke sant? Det sa i alle fall Lincoln i en annen film jeg så forleden.

Men altså. Jeg liker historien ifølge Oftebro jeg. Og så lenge vi alle elsker Jacob Oftebro, spiller det jo ingen rolle hva han sier. Det vil si hva andre har bestemt at han skal si.

10 comments