Lanseringa av Mimír Kristjánssons bok, dag for dag

MímirEndelig. Mens Facebook-høyre er travelt opptatt med hva de skal mene om Thomas Knarvik i dag, kommer en ny bok inn fra Facebook-venstre, nærmere bestemt Mimír Kristjánsson. Den omhandler norsk politikk, Haddy N’Jie, Trond Giske, Afrika og diverse nettroll.

Lurer du, som meg, på hvordan debatten om Mímir Kristjánssons nye bok kommer til å være? Jeg gir deg lanseringa, dag for dag, future edition:

Dag 1:

Nyhetssjef i Klassekampen, Mimír Kristjánsson, annonserer at han skal gi ut bok. Nå har han skrevet og snakket saklig om norsk politikk i mange år. På tide å gjøre det hele på nytt i satireform. Alle er velkommen til lansering. Fem hundre mennesker innenfor Ring 1, inkludert Aksel Braanen Sterri, Kjetil Rolness, Eivind Trædal, Sophie Elise og alle med nøkkelkort til Stortinget og Akersgata klikker på liker, annonserer at de kommer og skriver hilsninger til Mímir med utstrakt bruk av fornavn av typen “Hurra for deg, Mímir”.

Dag 2:

Kristjánsson…unnskyld, Mímir, legger ut et kapittel fra boka i sosiale medier. Handler om Trond Giske og Haddy N’jie. Og nettroll. Fem hundre mennesker innenfor Ring 1 holder pusten. Hva mener Eivind Trædal? Hva mener Kjetil Rolness? Og HVA mener Norges fremste bokekspert HKH Mette-Marit?

Dag 2,4:

Tweet fra Trond Giske: “Hvordan skrives Mimir Kristianson?”

Dag 2,5:

Kronikk fra Kari Jaquesson i anerkjent riksavis: “Derfor anmelder jeg Mímir Kristjánsson til Likestillingsombudet for kjønnsdiskriminering, rasisme og generelt hatefulle ytringer”.

Dag 2,6: 

Kjetil Rolness har skrevet kommentar på sin Facebook-side: “Kari Jaquesson vet ikke hva hun snakker om. Se heller på den fine tegningen Thomas Knarvik har tegnet. Stor kunst, som ikke trimdronninger forstår. Gleder meg til boka, Mímir”. Femten tusen kommentarer fra alle de hundre falske profilene til ulike menn innenfor ring 3. Mener Kari Jaquesson er ei hurpe og ei *** og ei ***. Etterlyser skjermdump av Thomas Knarvik sin tegning av Mímir som leker Boksen går med Vladimir Putin. Tegneren selv har fjernet den fordi han er så redd for at Facebook skal fjerne den.

Dag 2,7:

Kommentar fra Sunniva Ørstavik…unnskyld, Hanne Bjurstrøm: “Vi må se på om dette er rasisme”

Dag 2,8:

Bloggpost fra Sophie Elise: “Jeg har også blitt utsatt for rasisme. Ingen med spraytan slipper inn i Akersgata. Se! Puppen min”.

Dag 2,83:

Toppoppslag i alle norske medier: “Det er så viktig at nettopp Sophie Elise sier dette”

Dag 2,9: 

Mímir Kristjánsson tar en øl med Eivind Trædal. Skåler for at alle er så innmarri sinna og skriver mange kronikker.

Dag 3:

Morgenbladet har et lengre intervju med Anonym, som ingen lenger husker navnet på. Mener det er en kopi av hans bok. Kaller Kristjánsson…unnskyld, Mimír, en kongepuddel.

Dag 3,4:

Tweet fra Jens Stoltenberg: “Er det egentlig noen som vet hvordan Mimír Kristjanssón skrives?”

Dag 3,5: 

Kommentar fra Aksel Braanen Sterri i kjent riksavis med tittelen “Derfor er ikke Mímir Kristjansson en kongepuddel eller rasist” og ingress “Mange har det siste døgnet vært for og mot Mimír Kristjánssons bok. Det fins gode argumenter for og mot. Jeg mener for øvrig at alle forfattere kan få fripass til bordeller og gratis kokain”.

Dag 4:

Medier24 avslører i samarbeid med VG: Det er Mímir Kristjánsson som er Mimír Kristjánsson. Nettavisen melder om Twitter-storm rundt saken. Dvs både Eivind Trædal, Ingeborg Senneset og Snorre Valen har twitret om det.

Dag 4,5:

Ny sak fra Nettavisen: “Mímir Kristjansson har skrevet i boka si at han ikke liker muslimer”. Femten tusen delinger på litt over en halvtime.

Dag 4,6:

Dagbladets redaktører er indignert. Mímirs uttalelse om muslimer er bare løgn: Nå har Nettavisen tatt førsteplassen på mest delt-lista og utkonkurrert deres sak om at du får en perfekt feriekropp om du bare spiser quinoa på ferie.

Dag 4,7:

Beklagelse fra Nettavisen. Saken deres om Mímir og muslimer stemmer ikke. De hadde visst lest den andre boka Kjetil Rolness anbefalte. Men SE! Man kan få et perfekt sexliv om man bare spiser quinoa på ferie.

Dag 4,8:

Tweet fra Jonas Gahr Støhre: “Jeg tror Mímir Kristjánsson skrives slik som dette”

Dag 5:

Stort oppslag i VG: “Slik gikk vi fram for å finne ut at det er Mímir Kristjánsson som er Mimír Kristjánsson”.

Dag 5,4:

Tweet fra Helga Pedersen: “Dette er riktig stavemåte: Mímir Kristjánsson”

Dag 5,5:

Alle er sinna på Mímir Kristjánsson uten at de helt veit hvorfor. Kjetil Rolness har slutta å kommentere. Eivind Trædal har ikke sovet på 5,5 dager, holder koken på Twitter.

Dag 5,7:

Kommentar på Aftenpostens Si;D: “Vi må våge å snakke om Mímir Kristjansson”. Følges opp med debatt på Dagsnytt 18 der man snakker om Mímir Kristjánsson.

Dag 5,8:

Bloggpost fra Sophie Elise: “Jeg er også forfatter. Kanskje vi kan ha forfattertreff på HKH Mette-Marits boktog, Mímir? Du kan få se puppen min”

Dag 5,9:

Toppoppslag i alle norske medier: “Det er veldig viktig at Sopie Elise sier nettopp dette”

Dag 6:

Aksel Braanen Sterri har skrevet en kommentar om at rasisme ikke er så veldig greit, men at feminisme ruler og quinoa er veldig godt. Fem hundre mennesker innenfor Ring 1 deler med utstrakt bruk av fornavn og kommentarer som “Bra, Aksel”, “Takk for nok en bra kommentar fra deg, Aksel” og “Bra vi har folk som deg, Aksel”.

Dag 6,4:

Tweet fra Jens Stoltenberg: “Vi må tørre å ta debatten om hvordan Mímir Kristjanson skal staves”

Dag 6,5:

Stort intervju med SKAM-Nora, Thomas Seltzer og Håndballjentene i Nettavisen: Derfor elsker vi Mímir Kristjánsson.

Dag 7:

Toppoppslag i VG: Satire-Mímirs bok får 6-er av VGs anmelder. Den ligger også på toppen av alle bestselgerlister. Kristjánsson…unnskyld, Mímir, sin Facebook-vegg er full av gratulasjoner. Kjetil Rolness er sunket i jorda. Aksel Braanen Sterri, SVs Stortingsgruppe, Eivind Trædal og feministbloggen Maddam melder alle at de leste boka for lenge siden og syns den var kjempegod.

Dag 7,5:

Kommentar i nettmagasinet Minerva: “Vi har lest denne boka for lenge siden og syns den er kjempegod”.

Dag 10:

Likestillingsombud Sunniva Ørstavik…unnskyld, Hanne Bjurstrøm er intervjuet i DNs På Nattbordet-spalte, som naturligvis lurer på hva hun har på nattbordet. Hun svarer Mímir Kristjánssons bok Vestkanttroll: “Den er jo boka alle snakker om i høst, så den skal jeg lese”.

Dag -5:

Liten kommentar fra meg i minst tre ulike karakterer: Kjære Mímir. Jeg gleder meg til boka di kommer! Lykke til med lanseringa!

18 comments

 1. Pingback: Magnhilds Antiblogg spår: Lanseringa av Mimír Kristjánssons bok, dag for dag – Medier24.com
 2. Christine

  Hei
  Jeg kan se du i et tidligere innlegg om norges værste interiørblogger har brukt mine bilder i ditt innlegg. Jeg vil be deg om å fjerne mine bilder UMIDDELBART.
  Christine

 3. manicure

  Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like
  you wrote the book in it or something. I think that you
  could do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is great blog.
  An excellent read. I will definitely be back.

 4. manicure

  Hello there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy
  reading through your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?
  Thank you!

 5. her explanation

  I simply want to tell you that I am very new to blogging and site-building and truly enjoyed this page. Probably I’m planning to bookmark your blog . You absolutely have exceptional well written articles. Bless you for sharing your blog.

 6. lemon essential oil

  Hmm it looks like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any helpful hints for first-time blog writers? I’d genuinely appreciate it.

 7. visit

  I just hope to inform you that I am new to blog posting and clearly liked your article. Probably I am likely to store your blog post . You undoubtedly have wonderful article material. Value it for giving out with us your own website report

 8. this post

  It is the right day to construct some goals for the long-run. I’ve study this blog entry and if I may, I wish to recommend you handful of remarkable instruction.

 9. Lawerence Cerdan

  On Pixabay you will find both, terrific photos and cliparts. I would imagine several of these images are copyrighted and even though I probably bought some type of license once I bought the digital content I am not going to be sharing those files. It’s possible to even download whole size images without registration.

 10. click for more

  Hey here, just got receptive to your wordpress bog through Yahoo and bing, and found that it’s truly beneficial. I will be grateful for in the event you continue these.

 11. page

  Good morning there, just turned out to be conscious of your web page through Search engines like google, and realized that it’s genuinely interesting. I will like if you decide to maintain these.

 12. here are the findings

  I really need to share it with you that I am new to writing a blog and absolutely loved your information. Very likely I am prone to remember your blog post . You indeed have outstanding article information. Be Grateful For it for telling with us your current domain information

 13. home improvement cast

  I keep listening to the news talk about getting free online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

 14. mattress firm review

  I have actually also gone and also applied it because this is truly pleasant. The different colors of it was actually exactly just what i got that possessed no flaws or even stitching errors that i have seen. It is actually a wonderful bed!

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>