Stor guide: Oslo for oss over 30

oslo

Natt og Dag har kanskje ikke fått det med seg, men det begynner faktisk å demre for serviceindustrien på Oslo øst: Denne byen inneholder folk over 30, og også de liker å gå ut av døra uten å ende opp på Aker Brygge.

Siden jeg er minst et par dager over 30 sjøl og dessuten liker å møte folk som er det, har jeg på oppfordring ofra lever, lunger, lommebok og søvnrytme i en omfattende researchprosess. Her er noen tips til Oslo for folk som oss.

Butikker du kan besøke:

GOD
Gamle Oslo Delikatesser har ost som lukter så sterkt at eieren noen ganger står uttafor

GOD: Gamle Oslo Delikatesser er det beste som har skjedd Gamlebyen siden noen bygde ei kirke her rundt år 1100. Drives av en fyr med gulltann fra Raga Rockers etc, som spiste så mye digg ost og skinke på sine mange turneer rundt om i verden at han bestemte seg for å dele med oss andre. Forvent å komme blakk ut derfra og likevel gå tilbake for mer.

Tronsmo: Med mindre du er blakk. For du kommer alltid ut med noen bøker du ikke visste at du trengte fra Tronsmo. Selv om du er forfatter og kan kjøpe dem for halv pris på Norli rett borti gata.

Scotch and Soda: Det beste med denne butikken er at den høres ut som en cocktail. Det neste beste er at de både selger herre- og dameklær. Og da kan du som dame prøve herreklær helt i fred uten at noen plager deg med unødvendige opplysninger om at du er på feil sted. Alle veit jo at herrebukser sitter best over hoftene, til og med de som jobber på Scotch and Soda.

Manillusion: Selger heite kjoler til alle kropper, også de som trenger størrelser over 34 minus. Takk til dem. For så mye som jeg ikke kan nevne her.

Kafeer og restauranter du kan besøke:

grådi
Hadde ikke fått med meg at Grådi har DJs, men det funker likevel, altså.

Grådi: Det beste med at Grådi åpna på Tøyen, er at vi endelig ble kvitt Lyst. Det nest beste er at de har dødsbra mat, enda bedre prosecco (IKKE cava) og sprit fra HIMKOK. Vil spise der. Ofte.

Bergshaven: Hvis du noen gang er på Tjuvholmen, og det bør være for å besøke Astrup Fearnley, ikke The Thief, så hender det du trenger et tilfluktsrom. Bergshaven har enorme skoleboller som de kaller purker. Det er et navn feminister over 30 med blogger med kommentarfelt kan identifisere seg med.

Atelier Asian Tapas: Fortsatt det beste stedet på Mathallen. Digg mat, bra stemning og du slipper å bestille bord. Himmel.

St. Lars: Til tross for at det ligger på Bislet, er det verdt å besøke. Griller store lammeboger som to kan dele. Eller som ei dame over 30 uten plantebasert kostholdt godt kan spise helt selv når hun føler for det.

Bon Lio: Den beste restauranten i Oslo. Hit går du når du vil bruke alle pengene dine på digg mat og drikke. Og deg vil du jo rett som det er.

Steam Østbanehallen: Har god kaffe et steinkast fra Espresso house. Bare så det er nevnt.

Barer du kan besøke:

Det er mange gode grunner til å besøke HIMKOK, på tross av at dagens outfit er litt for hvit for meg.
Det er mange gode grunner til å besøke HIMKOK. Her er fire av dem.

HIMKOK: Altså…kjærlighet! De beste og absolutt diggeste bartenderne jobber her (det er tross alt en prestasjon å se bra ut i hvite labfrakker). Har en veldig irriterende barmeny med merkelige drinker som inneholder rotgrønnsaker og serveres i keramikkopper og blikkbokser og andre ting vi over 30 ikke liker, men du får heldigvis også klassikerne om du spør pent. Har fint røykeområde hvor man ikke fryser f*tta av seg, og du får lov til å sitte i baren uten at folk albuer seg fram for å kjøpe flate halvlitere. Det eneste som er feil med HIMKOK, bort sett fra at de skriver navnet sitt med caps lock, er alle venninnegjengene med Louis Vuitton-vesker som er på en vovet helgeutflukt fra Asker fordi de har lest i Dagbladet at det er den beste baren i verden. Men de er heldigvis hjemme og pleier hudkompleksjonen sin i ukedagene, så da kan du gå dit.

Bar Lardo: Et av få steder jeg og Natt og Dag kan enes om, og det er jo en prestasjon. Serverer naturvin, italiensk spekemat og diverse ting med svinefett. Det kan vi over 30 uten et plantebasert kosthold like. Dessuten har de fin utsikt til lysekronene på andre sida av veien.

No. 19: I motsetning til de fleste barene i Oslo får du faktisk service her. Lager digge cocktails, har et flott utvalg av bourbon og spiller Whitney Houston når det passer seg. Dessuten jobber Oslos beste bartender Jesper Høst her, og han er så blid i Hawaiiskjorta si at til og meg jeg drar på smilebåndet.

Izakaya: Faller i kategorien “nå er Natt og dag ferdig med dette stedet, så da kan vanlige folk gå dit”. Her kan man sitte hele kvelden og drikke cocktails mens man spiser merkelige ting med japansk tang i, og det funker faktisk.

Territoriet: Nydelig sted med nydelige bartendere som serverer ulike varianter av gin og tonics, samt imponerende mye digg vin på glass mens de spiller vinyl i et hjørne. Må du absolutt på Løkka, stopp her.

The whisky bar: Har veldig mye whisky og bourbon og stoler det går an å sitte i for oss som ikke elsker flisete retromøbler som ødelegger strømpebuksa. Kan bli litt fullt av gammelt grums i julebordssesongen, ellers bra.

Steder du godt kan holde deg unna:

Det fins mange grunner til ikke å besøke BAR Tjuvholmen. Noen av dem ser du her.
Det fins mange grunner til ikke å besøke BAR Tjuvholmen. Her er noen av dem.

BAR Tjuvholmen: Dette stedet inneholder folk som har brukt så mange år på å fikse på eget utseende at de nå kan gå ut på byen med like “lite” sminke som Tone Damli og fortsatt se ut som kona til Donald Trump. Se også opp for en og annen idrettsutøver med omfattende munnherpes, unnskyld, solbrente lepper.

Fine Ting, Byporten: Ikke bare fordi de selger klær i pastellfarger og angoraull, men også fordi de har en irriterende evne til å gi deg unødvendig tilleggsinformasjon. En gang jeg prøvde en trang kjole der, fikk jeg for eksempel beskjed om at “man har den kroppen man har”. Og det vet faktisk vi som er over 30 godt selv.

Fuglen – etter middag: Som ei av mine favorittdamer over 30 sa her en dag: “Dette stedet er jo fullt av ungdommer som ligger og drar seg på sofaen”. Litt lei av dem, ass. Men funker bra før middag.

Torggata botaniske: Altså, de har mange fine planter og lager gode drinker. Bare så synd at du må nyte dem blant folk på 25 som har dype samtaler om verdien av et kosthold kun basert på planter de finner i Ekebergskogen. Det stedet har et omdømmeproblem.

COS: Alle tror at klær de kjøper på COS er veldig moteriktige fordi de a)har et merkelig snitt og b)er svarte og c)er å finne på landets samlede arkitektur- og designbransje. De tar feil. Klær du kjøper på COS er veldig irriterende fordi de a)har et jævlig dårlig snitt og b)ikke passer til noen vanlige kropper og c)er av polyester, altså plast. Drit i den butikken.

The Villa: Hit går folk for å danse til technodrit og ta dop. Ingen av delene er noe særlig bra for oss over 30.

Sånn. Vær så god og god tur ut!

NB! Jeg har tatt alle bildene fra Facebook. Det må dere ta opp med Mark Zuckerberg. Til gjengjeld har jeg ikke fått betalt for å skrive noe av dette, så dere trenger ikke ta opp noe med Forbrukerombudet.

55 comments

  • www.lidongcn.net

   Our cats are much cherished and we love them, even when they’re in poor health.

   So to be facing an sudden diagnosis of ‘1-2 weeks’ then pancreatitis,
   inconclusive biopsies (thank heavens I pay all that money
   out each year for pet insurance (and better than journey insurance coverage!)) it has been gruelling alongside my own ache
   and other points. So there it’s. It has been sporting to say the least and it ain’t over but!

   Feel free to surf to my blog: Joma Jewellery (http://www.lidongcn.net)

  • joma jewellery bracelet

   Although now mainly (and rightfully) thought of
   as beautiful items of jewellery in their own proper, just a few specific types of
   heraldric jewelry were created for practical
   reasons. For example, a signet ring made through the Center Ages for a nobleman was engraved with the
   suitable heraldic crest or coat-of-arms on the surface of the top of the
   ring.

   my website – joma jewellery bracelet

  • Nannie

   From there it is a quick tram journey for a light meal
   at Restaurant Swych within the Amsterdam Doelen lodge (Doelenstraat 26, 1012 CP).

   My web site :: Joma Jewellery Necklaces – Nannie,

  • Joleen

   Whenever you put on your silver jewellery it can tarnish from exposure to gentle, air and
   from bodily exercise (sweat).

   Here is my website; Joma Jewellery a little (Joleen)

  • Jacquelyn

   Nevertheless bespoke design is not just for formed wedding ceremony rings, in order for you a hoop
   made which is unique and particular person and
   designed the best way you need it, that is the most suitable choice.
   Bear in mind that this can usually cost over double the price of
   an identical mass produced ring.

   my web blog; Joma Jewellery Necklaces – Jacquelyn,

  • Libby

   The variety of fine jewellers has doubled in the
   last 10 years and the costume jewellers have quadrupled:
   street jewellers imagine they now account for 1 percent of the nation’s sales
   of effective jewelry which The Goldsmith Journal put at 2.5 billion kilos in 2007.

   Here is my website Joma Jewellery Necklaces (Libby)

  • Chana

   Find the most effective assortment of pictures of brides in pink in lovely make-up and beautiful bridal jewelry.
   View photographs of Brides in red sarees and lehengas
   looking beautiful of their wedding ceremony jewellery.

   Review my web site Joma Jewellery a little (Chana)

  • Josephine

   Not together with jewelry, tragus piercing prices are as follows:
   $30-$50 (US); £20-£35 (UK); €30 and €forty five (Europe);
   A$30 and A$40 (Australia).

   My page; Joma Jewellery Stockists; Josephine,

  • Joma Jewellery Necklaces

   There’s been a huge improve in demand for vintage jewelry of late, however it may be tough to identify which designs
   are authentic Victorian and that are from a later interval.
   Jewellery developments modified drastically throughout the Victorian period, so in the event you’re
   considering going for a hoop from this period, hold an eye out for these options.

   Here is my web page Joma Jewellery Necklaces

  • Leia

   When searching for gemstone rings, choose a stone that’s appropriately sized for the finger you
   intend to wear it on. As an example, if you’re
   shopping for a pinky ring, go for a small, delicate stone.

   My web blog :: Joma Jewellery (Leia)

  • Corrine

   When a silver plate chain treasured jewellery is in touch with
   the air and even ambiance, a very good chemical reply takes place constructing silver sulfate which happens to be the cause for making the black coloured mark in your finger or possibly neck.

   Check out my web page – Joma Jewellery (Corrine)

  • Clint

   You are able to do this your self through a grouping of
   eight interactive displays or guided by trained staff till you discover the mix of scents
   that suits you.

   Also visit my web site; Joma Jewellery Stockists (Clint)

 1. make money online

  Thank you, I’ve just been searching for info approximately this subject for a while and yours is the best I have discovered so far. But, what about the bottom line? Are you positive in regards to the source?

 2. small business credit

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your site in my social networks!

 3. health coverage

  I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. many thanks

 4. career guidance

  Hey there would you mind letting me know which hosting company you’re using? I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a fair price? Thank you, I appreciate it!

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>