10 ting jeg hater med syklister

Det er vår og det er varmt i været. I hvert fall i noen dager til. Det betyr at selv jeg har begynt å sykle. Lan Marie har jo malt mange nye røde sykkelveier nå, som i hvert fall funker mellom busstoppene. Det er dritfint å sykle også. Jeg kan sove 15 minutter lenger og fortsatt være tidsnok framme på jobb. Og jeg kan trille ned til jobben i sola mens jeg trekker inn sjøluft og nyter det faktum at det ikke er ei eneste nordstrandsberte med behov for minst to trikkeseter til veska si i sikte. Det er egentlig bare en ting som er feil med å sykle på jobben: Andre syklister. De er til gjengjeld veldig feil.

Her er 10 ting jeg hater med syklister:

  1. De driter i andre trafikanter. De sykler i veien for alle andre trafikanter. De nekter å forholde seg til trafikkreglene. De nekter å forholde seg til nye sykkelstier. De nekter å vente på at bussen flytter seg. De nekter å ta hensyn til fotgjengere. Det tror de er usynlige og udødelige og umulig å kritisere bare fordi de har kjøpt en grusom sykkelshorts med ekstra padding og silikon på innsiden på G-sport for 1799,90. De tar feil.
  2. De tror de kjører veldig mye fortere enn meg fordi de har sykkelshorts og alt for mange gir. Det gjør de ikke, men de kjører forbi for det. Noe annet ville jo vært skadelig for testosteronet. Så blir de liggende foran meg så jeg blir nødt til å sykle saktere for å ikke kræsje inn i dem. Norske syklister er verre enn italienske bilister under 20. Med mindre testosteron.
  3. De kjører forbi alle som ikke har sykkelshorts og alt for mange gir. Så blir de liggende på utsida av meg så jeg blir nødt til å sykle saktere for å ikke kræsje inn i dem. Og så blir jeg for sein på jobben likevel, vettu. Føkk dem.
  4. De kjører rett gjennom krysset. Selv når det er rødt lys. Dermed setter de både seg selv og andre i fare. For eksempel kjører de gjerne rett på barn som går over veien på grønt lys. Og JEG HATER DEM NÅR JEG SELV KJØRER BIL. FÅR LYST TIL Å KJØRE RETT PÅ DEM! SERIØST!
  5. De gjør bilister aggressive på syklister. Noe som fører til enda farligere situasjoner, særlig når det er litt lenge siden bilisten har spist og/eller ikke har fått kaffe ennå. Se punkt 4.
  6. De sykler feil vei i sykkelfeltet. Selv når det er sykkelfelt på begge sider av veien. Og de har ikke tenkt å flytte seg, så det må vi som sykler riktig vei gjøre. Jeg er sikker på at de har liten tiss hele gjengen. Det må jo være noe de kompenserer for.
  7. De sykler på fortauet når det passer dem. Det gjør det litt for ofte. Det går opp og ned på de fortauskantene. Og de blir fortsatt dritsure om du står i veien. På fortauet, altså. Man må jo bli jo impotent av så trange sykkelshortser, når jeg tenker meg om. Selv med silikon på innsiden.
  8. De gir ingen tegn til hvor de har tenkt seg, men stopper når det passer dem og svinger når det passer dem eller pulsklokka deres. Men det er selvfølgelig krise om du skulle finne på å gjøre det samme, for eksempel før et fotgjengerfelt. Forvent hissige rop.
  9. De setter igjen egne sykkellåser på sykkelstativene rundt om i byen som a)gjør det vanskeligere for andre å parkere der og b)gjør at du får en helvetes skyllebøtte om du skulle finne på å parkere på “deres plass”.
  10. De tror jeg er en annenrangs syklist fordi jeg har sju gir, høye hæler og blyantskjørt uten padding eller silikon på innsiden og sitter oppreist når jeg sykler så jeg faktisk kan se andre trafikanter  og ta hensyn til dem. De tar feil.

Det er nesten så jeg begynne å etterlyse den feministiske sykkelpolitikken til SV. Punkt 1 på den agendaen bør være å forby sykkelshorts til 1799,90 kr fra G-sport. Eller rett og slett å be folk ta litt mer hensyn til hverandre uansett hvem de er og hvilket transportmiddel de kjører. Men det er vel for mye forlangt.

Comments are closed.